dinsdag 29 mei 2018

AVG-Overkill #149

AVG-Overkill

Sinds afgelopen vrijdag is de AVG dus van kracht. Overigens zoals u weet heeft dit bescheiden blogje ook een privacyverklaring. Men verzekerde mij dat dit noodzakelijk was. En dus heb ik er het beste van gemaakt.

Wat dit blog niet gedaan heeft is allerlei mails sturen met het gewijzigde privacybeleid. Och man..

Mijn mailbox ontplofte de dag en de dagen voor de 25e mei. De één naar de andere instelling liet mij weten dat er allerlei nieuwe regels van kracht waren.

Het is natuurlijk de grootste onzin, want als je al de moeite hebt genomen om überhaupt één van de mailtjes te lezen, en als je pech had moest je het grootste deel ook nog ontcijferen, dan ging je dat bij de overige 1.376.200 echt niet meer doen, hoor.

Nee, dat overdreven mailverkeer is zijn doel toch wel wat voorbij geschoten.

Maar er is nog wel een voordeel. Als het werkt zoals ik denk dan heeft de AVG een groot reinigend vermogen voor mijn mailbox. Want ik wist totaal niet dat ik nog in de bestanden stond van Beleggen.nl of Brandfield. Maar in de ongewenste items stond inderdaad nog regelmatig een nieuwsbrief.

Vermoedelijk ben ik daar straks vanaf.

Alleen ga ik mij dan nu nog even aanmelden voor de nieuwsbrieven waar ik wél belang bij heb.

Geen opmerkingen: