donderdag 26 april 2018

Koningspizza #116

Natuurlijk is Koningsdag veel meer dan een beetje in de zon zitten, muziek luisteren en bier drinken. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat een groot deel van mijn Koningsdagen (en koninginnedagen) er ongeveer zo uit hebben gezien.

Het brengt soms grappige herinneringen met zich mee.

De grappigste daarvan is er eentje waarin we met een ongetwijfeld, ik weet het niet precies meer, grote groep vrienden al vroeg verzameld hadden in de stad. De zon bleek die dag onuitputtelijk, evenals de biertap en zo ontstond er al snel een feestelijke en jolige stemming.

Het nadeel is dat wanneer je eenmaal een goede plek hebt gevonden je die niet snel afstaat. Na een paar uur fanatiek bier drinken krijg je heus wel een keer trek. Na lang vergaderen besloten we een pizza te bestellen. Gewoon in de voorstraat, tegenover onze favoriete kroeg aan een staantafel.

Vijf pizza's werden besteld en na anderhalf uur wisten we het eigenlijk zeker. Ze hebben onze bestelling (zonder adres, maar dus gewoon ergens in de Zwolse binnenstad) of niet serieus genomen of de pizzakoerier heeft ons in de nog altijd met feestgangers gevulde straat niet kunnen of willen vinden.

Net toen we ons erbij neergelegd hadden zagen we aan het begin van de straat een jongen met helm. En pizza's in zijn handen! Nadat wij met vijf man sterk aan het zwaaien waren keek hij opgelucht onze kant uit. Hij had ons gevonden. Nu nog, in die overvolle straat, bij ons zien te komen.

Ietwat ongemakkelijk begon hij zijn barre tocht langs de beschonken en ongetwijfeld hongerige feestgangers. Met gevaar voor eigen leven beschermde hij onze pizza's. De laatste vijftig meter werd hij door een groep feestgangers op de nek genomen en bij ons afgeleverd. Van pizzakoerier tot held. Het kan hard gaan.

We betaalden hem en gaven natuurlijk een flinke fooi. En we hadden onze pizza. Hij smaakte koninklijk.


Geen opmerkingen: