woensdag 25 april 2018

Bookcrossing #115

Bookcrossing


Houd je van boeken,
laat ze dan gaan.

Het was een wandelingetje met collega's op kantoor. We liepen langs een bankje. 'Iemand heeft een boek laten liggen, zonde zeg.' Het boek had bij nader inzien een wat bijzondere sticker. Hierop stond dat het een gratis boek betrof.

Een initiatief dat blijkbaar Bookcrossing heet. Ik had er nog niet eerder van gehoord. Volgens de website bestaat het sinds 2001. Het presenteert zich als een wereldwijde bibliotheek. Meer dan 1,8 miljoen mensen doen al mee en bijna 12,5 miljoen boeken zijn geregistreerd in 132 landen.

Het werkt als volgt. Een boek wordt geregistreerd op Bookcrossing en door de eingenaar gelabeld. Daarna wordt het boek vrijgelaten in het wild. Daarna zal iemand anders hem vinden, lezen en hopelijk weer vrijlaten. Zo kun je boeken met elkaar delen en worden mensen met elkaar verbonden. Zeker als iedereen daarbij de regeltjes van Bookcrossing blijft volgen.

U moet echt de website eens bezoeken, want het is echt een leuk initiatief. Zo kun je op een Bookmap alle boeken vinden die ergens op de wereld gevonden zijn en kun je natuurlijk een boek zoeken en proberen te vangen om te lezen. Mensen moeten natuurlijk wel even laten weten waar ze het boek vrijgelaten hebben. Verder kun je de hele handel en wandel van het boek volgen.

Op zolder heb ik wat boeken liggen, waarvan ik eigenlijk niet weet wat ik er precies mee moet. Het idee was om ze naar de kringloop te brengen. Inmiddels ga ik ze eens blootstellen aan de geneugden van Bookcrossing. Ik ben benieuwd.

Maar eerst ga ik Ludlum's De Scorpio Obsessie lezen. Het boek wat ik eigen handig gevangen heb. In het wild.

Oh ja (daar heb je hem weer). Dit artikel is niet gesponsord.

Geen opmerkingen: