zondag 11 maart 2018

Weekoverzicht (10): Een beetje voetbal, nerveus gedoe en een verjaardagscadeau!

Zondag 11 maart. Tijd voor een nieuw weekoverzicht. Alweer de tiende. Laat de artikelen van de afgelopen week nog even lekker voorbij komen. Er zat weer van alles tussen. Voetbal, satire, belachelijk nerveus gedoe en mijn verjaardagscadeau!

Het was koud geweest in Nederland. En ik had de enige handschoenen die we thuis hadden meegenomen. Ik was met de auto. U mag raden hoe de rest van het huis naar het werk en school moest.

Tijdens een spelletjesavond vroegen we ons af waar de uitdrukking 'In het ootje nemen'vandaan komt. Dat ben ik gaan uitzoeken.

Alle prijzen zijn voor Ajax uit zicht en dus vond ik het tijd om even een beetje te mopperen. Dat mag best. Kritisch zijn.

Er kwam weer een ideetje op voor een satirisch stukje. Want ja, in navolging van het dreigement van de Engelsen zien de Nederlanders nu misschien ook af van deelname van het WK2018? Kleine spoiler: Halbe was erbij!

Als er, toch vermoedelijk per ongeluk, een spelletje wat door iedereen gespeeld kan worden aangeprijst wordt voor alleen jongens direct uit de schappen gehaald moet worden. Waarom is iedereen toch zo nerveus over die jongens en meisjes discussie?

En toen lag ik gestrekt op de bank met koorts. En kon ik lekker languit kijken naar Wie is de Mol. Volledig legitiem.

Als je geen specifieke wensen opgeeft is het voor de ander best moeilijk een passend cadeau te vinden. Vrouwlief lukte het toch, wel met een klein inschattingsfoutje, maar dat was snel opgelost!

Geen opmerkingen: