vrijdag 2 maart 2018

Boekenwurm (1): München 1938 #61

Nou, het is eindelijk gelukt. Naar liefst twee maanden heb ik het eerste boek van het jaar uit. En niet eens een dik boek. Lezen is misschien wel een beetje slachtoffer geworden van mijn blogwoede dit jaar én natuurlijk houden de kids mij ook behoorlijk bezig.

Maar goed. Robbert Harris - München 1938.

Een boek dat gaat over een Duitse medewerker van het ministerie van buitenlandse zaken (die stiekem in het verzet tegen Hitler zit) en een Engelse diplomaat. In 1938 treffen de twee voormalige studievrienden elkaar als de wereldtop bij elkaar zit voor een ultieme poging de wereldvrede te redden. Beide hebben in München hun eigen missie, maar met gemeenschappelijk doel dramatische gevolgen voor Europa en de wereld te voorkomen.

Dat is het kort samengevat. Ik heb het al vaak gezegd. Ik ben alles behalve een recensent. Op de flap van het boek laat Matthijs van Nieuwkerk wel weten dat hij alles van Harris zo'n beetje in één ruk heeft uitgelezen.

Dat herken ik niet, maar kan ook aan mij liggen. 

Het venijn zat hem in de staart. Het boek kabbelde een beetje voort vond ik, alhoewel de historische feiten doorgaans wel boeiend waren. Pas aan het eind, ongeveer het laatste kwart van het boek kreeg ik zin om verder te lezen. Naar mijn idee is dat toch wel wat te laat.

Ik kreeg het boek met kerst en daarom vond ik het toch leuk om het boek te lezen, maar of ik hem mensen zou aanraden? Dat denk ik niet. Maar mocht hij toevallig in uw boekenkast of nachtkastje terechtkomen dan zou ik hem zeker lezen.
München 1938 - Robert Harris
Verkrijgbaar bij bol.com


Benieuwd naar alle gelezen boeken van 2018? Klik hier

Geen opmerkingen: