donderdag 1 maart 2018

De tweede maand #60

Nog steeds geen dag verzaakt. Dat is in elk geval het goede nieuws. Elke dag is er nog een blogje van mijn hand gekomen en dat is ook exact wat de bedoeling is. Deze maand inspiratie genoeg, met dank natuurlijk aan de Olympische Winterspelen. Al heeft het aan inspiratie eigenlijk nauwelijks nog ontbroken.

De tweede maand

Als je aan een 365 dagen bloggen challenge begint dan heb je bepaalde verwachtingen. Zo had ik in elk geval de verwachting dat ik januari en februari zonder kleerscheuren door zou komen. Dat klopt dus ook. De problemen verwacht ik eerder in vakantietijd of de zomerdagen. Momenten dat je even wat anders doet als achter de laptop zitten.

Ik had aanzienlijk meer gebruikers verwacht dan de afgelopen jaren. Dat klopt ook. Via Google Analytics wordt alles gemonitord en ik krijg maandelijks ongeveer vier keer zoveel bezoekers als vorig jaar. Dat is mooi, maar bedenk ook dat er ongeveer zeven keer zoveel artikelen geplaatst worden.

Ik had ook verwacht dat het blog meer via zoekmachines gevonden zou worden. Dat klopt en is ook logisch, want er worden meer artikelen geplaatst. De meeste bezoekers komen nog altijd via Facebook binnen. 

Ook dacht ik meer kliks op de advertenties te krijgen. Niet dat ik dit blog als een verdienmodel zie, maar ik vind het wel interessant om te kijken hoe je wel wat zou kunnen verdienen met een blog. Twee kliks in twee maanden voorlopig, waarbij ik twijfel of één klik niet van mijzelf komt.

Voor februari had ik verwacht dat ik meer bezoekers zou krijgen dan in januari. Je wilt tenslotte een stijgende lijn en in februari had ik met de Winterspelen een mooie troef in handen. De PyeongChangPoule was namelijk een mooie manier om veel mensen naar de website te lokken voor de tussenstand. Ik geloof ook wel dat dit gefunctioneerd heeft, maar februari heeft met de hakken over de sloot meer bezoekers opgeleverd dan januari. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat februari korter is (mocht u dat nog niet in de gaten hebben gehad).

En grappig detail, wat direct aangeeft dat het blog vooral door bekenden wordt gelezen: Stefan Meijerink won de Tourpoule en een foto met zijn hoofd op een gouden medaillewinnaar geplakt promootte een geplaatst artikel. Het aantal bezoekers ging, relatief gezien voor dit blog, 'door het dak heen' en waarschijnlijk heeft dat ook wel gezorgd voor iets meer bezoekers in februari. Al heeft januari natuurlijk ook heus wel cashcows gehad (zoals de eerste, waarin 365 dagen bloggen werd aangekondigd).

Voor maart is het misschien een mooi streven om iets meer aan blogpromotie te doen. Al valt dit niet mee, want dagelijks bloggen kost al wat tijd en de overige tijd heb je toch ook wel een beetje nodig voor je fulltime baan, je gezin, je sport, FIFA, klussen in huis (grapje) en alle andere zaken. 

Maar we gaan gewoon door, want ik heb er wel plezier in. Blijf lezen dus.

Geen opmerkingen: