zondag 4 maart 2018

Balbezit #63

'Op een avond bezocht ik een café, waar ik een vrouw ontmoette. We raakten met elkaar in gesprek, flirtten wat en ik betaalde verschillende drankjes voor haar. Na een paar uur kwam er een andere kerel binnen. Hij nam de vrouw meteen mee naar een kamer, waar hij de liefde met haar bedreef. Daarna vertrokken ze samen. Dat deed me niets, want ik had haar die avond het langst in bezit'

Waarschijnlijk moet ik mij als voetbalfan doodschamen, maar bovenstaande quote is van Jorge Sampaoli en ik kende hem nog niet. 

Ook dit voetbalweekend zullen er weer vele verliezende trainers zijn die vinden dat ze best tevreden mogen zijn met het vertoonde spel, het initiatief of alle andere synoniemen voor nutteloos balbezit. 

Nu ben ik als Nederlander fan van mooi voetbal, maar zeker gezien de huidige teloorgang van het Nederlands voetbal kom je wel heel makkelijk tot andere inzichten.

Want ik weet niet meer precies hoeveel balbezit Nederland had tijdens bijvoorbeeld Nederland - Spanje op het WK van Nederland-Spanje in 2014, maar wel dat ik vijf keer 'juichbier' in mijn nek kreeg. Ik kan de slechte wedstrijd van Ajax en AC Milan in 1995 nog zo voor de geest halen. Het hele wedstrijdverloop kon mij gestolen worden toen Ajax kampioen was. 

Veel balbezit is prima, weinig balbezit is prima. Het gaat om winnen. Het gaat om prijzen en uiteindelijk dus vooral om prijzen. Mooi voetbal wordt overschat.


Jorge Samaoli - Balbezit
Bron: Voetbal International

Geen opmerkingen: