donderdag 5 juni 2014

Antwoord Vraag 37: Kampioenen in Nederland

Helaas heeft Nederland zelf nog geen wereldkampioenen mogen voortbrengen. Mannen als Johan Cruijff en Johan Neeskens kwamen in de buurt. Robbie Rensenbrink had vier jaar later een held kunnen worden en nog geen vier jaar geleden waren Arjen Robben en Wesley Sneijder dit ver verwijderd van wat men noemt eeuwige roem. Maar het is verhaal is helaas bekend: Na drie verloren finales hebben 'we' nog altijd geen gouden medailles mogen ontvangen op een WK.

Zelf dacht ik dat er al wel menig wereldkampioen opgeleid zou moeten zijn in de Eredivisie. Misschien dan niet Nederlands, maar de vaderlandse topclubs hebben toch aardig wat grote namen aan Europa afgeleverd. Niks blijkt echter minder waar, want een zeer kort onderzoekje later weet ik dat we ├╝berhaupt maar drie wereldkampioenen in de Eredivisie hebben gehad.


PSV had bij Romario en Ronaldo nog enigszins invloed op het opleidingsproces die ze gemaakt heeft tot de uitzonderlijke voetballers die uitzonderlijke prestaties hebben behaald. Ajax kocht Marcio Santos echter pas na zijn kampioenschap van Fiorentina en kan hooguit pochen met het gegeven dat een kersverse wereldkampioen naar De Meer wilde komen. 

Een enkeling, waaronder bijvoorbeeld de Braziliaan genaamd Vampeta, zat wel in de selectie die kampioen werd (in 2002) maar speelde de finale niet. 

Op de vraag: Romario en Ronaldo zijn spelers die in de Eredivisie speelden en wereldkampioen werden met hun land. Naast deze twee grootheden is er nog een speler die wereldkampioen werd en tevens in de finale meespeelde die tot dit kampioenschap leidde. Wie was dit?  was het goede antwoord: Marcio Santos

De vraag is goed beantwoord door: Maurice Kok


Geen opmerkingen: