vrijdag 6 juni 2014

Antwoord Vraag 38: De WK-Gangers uit de Eredivisie

Nu alle WK-selecties, onder voorbehoud van mogelijke blessures, bekend zijn kunnen we constateren dat er 21 spelers die afgelopen seizoen in de Eredivisie actief waren door hun coaches goed genoeg geacht worden om te schitteren op het allerhoogste niveau. Over de WK-gangers van het Nederlands elftal is inmiddels genoeg geschreven, maar wie zijn de buitenlandse deelnemers uit de Eredivisie?

Aron Johansson (AZ) voor de VS
Afgelopen seizoen goed voor zeventien treffers voor AZ. De in de Verenigde Staten geboren IJslander speelde in de jeugdteams voor IJsland, maar koos in 2013 voor de VS met oog op het WK. Met succes, want hij is erbij in Brazilië. Johansson concurreert of vormt een koppel met Jozy Altidore. Ook een AZ-spits.

Tommy Oar (FC Utrecht) en Jason Davidson (Heracles) voor Australië
Nederland zal deze zomer met de sterkhouder van FC Utrecht en de linksback van Heracles Almelo te maken krijgen in de tweede wedstrijd.

Felipe Guttierez (FC Twente) komt uit voor Chili
Nog zo'n man die een goed seizoen draaide in de Eredivisie en het mag opnemen tegen Nederland. Als Nederland zich in de eerste twee duels nog niet geplaatst heeft mogen we het onder andere gaan doen tegen de controlerende middenvelder van de Tukkers.

Santiago Arias (PSV) vertegenwoordigt Colombia
Arias had aanvankelijk helemaal geen best seizoen, maar was gaandeweg niet meer weg te denken uit de basis van PSV. Zal vermoedelijk ook in de basis staan bij Colombia als rechtsback.

Bryan Ruiz (PSV) wil schitteren met Costa Rica
Ging van Fulham op huurbasis naar PSV om in de kijker te blijven voor het nationale elftal. Met succes bleek, want ook hij mag mee.

Renato Ibarra (Vitesse) wil ook de smaakmaker zijn van Ecuador
Ibarra is eigenlijk al drie seizoenen een smaakmaker bij Vitesse. Na de 32 wedstrijden in de Eredivisie dit seizoen wacht zijn eerste WK.

Christian Atsu (Vitesse) Ghana Brazilië met Ghana
De huurling van Chelsea scoorde vijf keer in 26 duels met Vitesse. Voldoende reden voor de bondscoach om hem mee te nemen naar het WK.

Alireza Jahanbakhsh (NEC) reist af met Iran
Hij bezorgde NEC uitstel van executie door twee keer te scoren in de Amsterdam Arena, maar kon ook niet voorkomen dat de Nijmegenaren alsnog roemloos degradeerden naar de Jupiler League. Zal zich op het WK in de kijker willen spelen om de tweede divisie te ontlopen.

Uche Nwofor (SC Heerenveen) gaat met Nigeria
Marco van Basten had vooral plek voor hem op de bank, maar de bondscoach van Nigeria denkt hem daadwerkelijk te gebruiken in Brazilië.

Op de vraag: Welke bondscoach selecteerde precies twee Eredivisiegangers in zijn WK-selectie voor aankomend WK? is het goede antwoord: Ange Postecoglou

De vraag is goed beantwoord door: Maurice KokGeen opmerkingen: