vrijdag 2 mei 2014

Antwoord vraag 6: Één speler, twee landen

Het is natuurlijk al een kunst om binnen de richtlijnen van de FIFA voor twee verschillende nationale elftallen uit te komen, maar één speler presteerde het in de WK-historie om voor twee verschillende elftallen te scoren. Robert Prosinecki, geboren in het Duitse Villingen-Schwenningen, gaf op het WK van 1990 acte de presence voor het elftal van Joegoslavië. Hij speelde één duel mee, tegen de Verenigde Arabische Emiraten, en scoorde op de valreep een doelpunt in de 90e minuut.

In 1998 was Prosinecki speelgerechtigd voor het nationale elftal van Kroatië en werd opgeroepen voor de WK-eindronde in Frankrijk. Trefzeker was hij ook hier. In de groepsronde tegen Jamaica en in de troostfinale tegen Nederland zette hij zichzelf op het scorebord. In de historieboeken van de FIFA staat Prosinecki dus nog steeds genoteerd als de enige speler die tijdens de verschillende WK-eindrondes wist te scoren voor twee verschillende landen.

Op de vraag: Welke speler is tot dusver de enige speler die op de verschillende WK-eindrondes voor twee verschillende landen wist te scoren? Was het goede antwoord: Robert Prosinecki

De vraag is goed beantwoord door: Leander van IJk


Geen opmerkingen: