woensdag 26 augustus 2020

Tourpoule 2020

 'De Tour is de Tour en de Tour wacht op niemand.' Een beetje wielrenfan kent de uitspraak en iedereen weet dat er sinds dit jaar een streep door heen kan. Wachten mag dan niet de favoriete eigenschap zijn van de Tour de France, maar nadat twee Wereldoorlogen er decennia terug al in wisten te slagen, wist ook een pandemie de Tour de France een halt toe te roepen. 

Het leek er dan ook op dat de achtste editie van de Hendrie Schrijft Tourpoule een jaar uitgesteld ging worden, maar het lijkt er sterk op dat we zaterdag toch van start gaan in Nice. Na alle triestigheden die Corona met zich meebrengt en mee heeft gebracht eindelijk een hoopvol vooruitzicht.

In een jaar dat dus niets is wat het lijkt en voorspellen een uiterst moeilijke bezigheid lijkt mag u de bekende glazen bol weer van het stof gaan ontdoen. We weten inmiddels dat vele deelnemers een prima exemplaar hebben staan.

We zullen niet de hele historie van de Tourpoule oprakelen, maar een aantal vermeldingen zijn de moeite waard. Zo kan titelverdediger Robert IJntema dit jaar voor de derde keer in vier jaar de poule winnen. Hij is daarbij overigens ook de enige deelnemer die de prijs vaker dan één keer wist te winnen. Sietse Stenekes is nog altijd de best presterende deelnemer aller tijden met 99 punten. Hij zal normaal gesproken als eerste deelnemer de kaap van 100 punten weten te ronden en het licht in de lijn der verwachting dat deze editie meer deelnemers deze mijlpaal zullen bereiken. 

Elk jaar wordt er weer naar een mooie invulling van de Poule gekeken. We kiezen ook dit jaar weer voor een dagelijkse voorspelling van de etappe. Hierbij zal u gevraagd worden de nummer 1, 2 en 3 te voorspellen (3 punten voor de winnaar, twee voor de nummer twee en 1 voor de nummer drie) en het antwoord op een benaderingsvraag. Dit laatste is om te voorkomen dat er puntloze dagen zijn.

De eenkoppige organisatie hoopt ook dit jaar weer op een waanzinnig leuke Tourpoule. Daarbij zal de jury er weer alles aan doen om de poule op te leuken met discutabele vraagstellingen, controversiële beslissingen en dubieuze puntentellingen. 

We lezen elkaar zaterdag!

 De Hendrie Schrijft Tourpoule eindstand 2019De Hendrie Schrijft Tourpoule alltime


Geen opmerkingen: