dinsdag 27 november 2018

Souvenirkast #331

Souvenirkast

We maken er altijd een speciaal momentje van. Iedere keer als we weer eens een mooi(e) reis(je) samen hebben gemaakt dan openen we de kastdeur en zetten we er weer samen eentje bij op de onderste plank. Inmiddels hebben we een mooie verzameling. 

Het gaat over de kast in de woonkamer. De onderste plank is de plank waarin we de afgelopen 14 jaar (niet helemaal waar, eerst hadden we een andere kast) onze eigen kroonjuwelen hebben verzameld. De souvenirs van de reizen die we samen hebben gemaakt.

Het is een behoorlijke en ook bonte verzameling. Het gaat te ver om ze allemaal afzonderlijk te beschrijven, maar dat zou zeker een blog waard zijn. Zo vinden we onder meer miniatuurversies van bijvoorbeeld de Brandenburger Tor en de Notre Dame, maar ook een drinkbeker van de Kerstmarkt in Nordhorn of een schelp uit Noordwijk. 

Zoals in elke verzameling heeft ook in deze souvenir elk pronkstukje zijn eigen verhaal, zijn eigen betekenis en een unieke herinnering.

Gisteren hebben we er twee mooie souvenirs bijgezet. De London Eye, u weet wel dat grote reuzenrad in London aan de Thames en een klassieke Britse telefooncel. De miniatuurversies uiteraard. Ze passen er prima tussen.

Weer een nieuwe en unieke toevoeging aan onze verzameling. Een nieuw hoofdstuk in onze kast. Een kast vol verhalen.

Geen opmerkingen: