maandag 19 november 2018

Credits voor Koeman #323

Vanavond speelt Nederland de laatste interland van 2018. Niet de minste, want het zijn opnieuw de Duitsers en er staat nog wat op het spel ook. We kunnen ons plaatsen voor de eindrondes van de Nations League. Dat was een jaar geleden zo ongeveer uitgesloten. De kans dat de Paus moslim zou worden werd minimaal even groot geacht.


Interlands Oranje 2018
Bron: www.voetbalstats.nl

Danny Blind neem ik het nog steeds niet kwalijk, maar de bewindsvoering bij de KNVB nog altijd wel. Zonder Danny Blind wil ik het EK van 2016 nog betwijfelen, maar het WK van 2018 hadden we met Koeman zeker behaald. Om een doodeenvoudige reden: Koeman richt het elftal in aan de hand van de beschikbare kwaliteiten. Blind koos ervoor om de spelers dingen te laten doen die het gewenste systeem van ze vroeg, maar die ze niet konden. 

En natuurlijk helpt het mee dat Koeman op het absolute nulpunt kon instappen. Er was geen verwachtingspatroon meer. Oranje was op sterven na dood. En natuurlijk helpt het dat we opeens spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Steven Bergwijn hebben. Die blijkbaar aan de vooravond van een topcarriƩrre staan. En natuurlijk hebben we Memphis Depay die besloten heeft aan de hand van onze lieve heer opeens zijn belofte in te lossen.

En dus kijken we vanavond met een totaal ander perspectief naar Oranje. Het sentiment is omgekeerd. We gaan als vanouds weer zeker naar het EK en kunnen weer winnen van de toplanden. Oranje is weer een feestje. Met dank aan Ronald Koeman. Het mag gezegd.

Oh ja, en we hebben de Nonsense Cup in ons bezit. Hopelijk vanavond ook nog. 


Geen opmerkingen: