dinsdag 2 oktober 2018

Zwolse Voetbalquiz #275

Afgelopen vrijdag was het weer zover. Het is toch één van de voetbalhoogtepuntjes van het jaar geworden. De Zwolse Voetbalquiz stond weer op het programma. Lekker Belangrijk 3.0 was er weer klaar voor. Kom maar op met die voetbalvragen.


Zwolse Voetbalquiz
Zeg het maar.
De nummer drie is het meest verrassend
Natuurlijk was er de weken voor de quiz weer flink geoefend in de Appgroep. De onvermijdelijke paspoortjes bijvoorbeeld. En natuurlijk kwamen er voldoende moeilijke vragen voorbij. Natuurlijk wat foto's van oud-voetballers. 'Oh ja, gooi er nog even een logootje in, jongens. Want die hebben ze altijd.' Al snel volgen logo's van Gymnasia Estudiantes of Westerlo. Goed dat we oefenen, blijkt al snel. 

De quizavond kende weer zijn ouderwetse gezelligheid. Kannen bier voor een tientje, een loterij waarbij je nooit iets wint (althans ik niet), een bekende presentator (dit jaar RTV-Oost presentator Daniel Godinho Veiga) en natuurlijk de geniale voetbalvragen.

Vorig jaar werden we 27e van de bijna tachtig deelnemers. Dit jaar besloten we weer in te zetten op het linkerrijtje. Er was namelijk een recordaantal van 88 teams. 

De vragen waren wederom niet mals. Hoewel ze soms zo simpel leken. Wie zijn bijvoorbeeld de twee erevoorzitters van PEC Zwolle? En op welke eindronde zat er een keeper van Ajax, PSV en Feyenoord in de Oranjeselectie? Of welke drie trainers degradeerden er met Sparta? Honderd vragen in totaal. Onze voetbalhersenen kraken volop.

Aan het eind van de avond is de eindconclusie dat we trots mogen zijn op onze voetbalkennis. We werden 30ste van de 88 en kunnen concluderen dat er nog meer in had gezeten. Er zit nog rek in. Zeker weten. Een team genaamd 'Branco slijpt de messen' gaat er met de wisselbeker vandoor. Een teamnaam die je alleen begrijpt met een beetje basiskennis.

Na honderd kannen bier, geen prijzen bij de loterij en een beregezellige avond taaien we af. Volgend jaar weer. 'Zouden er dan weer logootjes in de quiz zitten?' horen we iemand vragen. "Krijg nou wat", bedenk ik mij. "Helemaal voor niks geoefend!"

'Maar je weet nu wel hoe het logo van Gymnasia Estudiantes eruitziet.' Zo is het ook. Een leerzame avond dus. Ieder jaar weer. 

Geen opmerkingen: