maandag 1 oktober 2018

Het derde kwartaal #274


Een overzicht van een kwartaal, dat heb ik toch pas geleden ook al geschreven? Nee, het is echt waar! Dat is alweer drie maanden terug. We zijn dus weer een kwartaal verder. Makkelijk gezegd zit 3/4 van de challenge 365 dagen bloggen erop en ik heb er inmiddels nog minder dan honderd te gaan. De tijd vliegt.

Een paar dingen waren natuurlijk duidelijk. Het was een loeihete zomer, dus geen weer om lekker binnen achter je laptopje blogjes te zitten tekenen. Maar uitdaging is uitdaging en ik heb weer mijn woord kunnen houden. Ook naar 273 dagen is er nog geen dag geweest dat er geen blogje op Hendrie Schrijft is verschenen. 

Er waren natuurlijk een paar dankbare onderwerpen. Het WK-voetbal voorop natuurlijk. En de Tourpoule, daar besloot ik een hele week aan te wijden. Verder geeft het dagelijks leven nog voldoende grondstof tot inspiratie om tot blogonderwerpen te komen. Wat mij wel is opgevallen: Hoe meer je onderneemt, hoe meer je tot blogonderwerpen komt. Klinkt logisch. En dat is het ook.


Het blijft soms gissen naar de redenen waarom een bepaald artikel goed of slecht wordt bezocht. Is het de manier van promoten? Dat zeker. Is het de titel? Ja, dat ook. De inhoud is pas belangrijk als je de lezer hebt kunnen verleiden naar je blog te komen. Interessant. 

We gaan het laatste kwartaal in. Ik heb nog een paar dingen in petto, dus blijf lezen. Wat leuk is: De eerste gastblogjes zijn geschreven. De komende zaterdagen hoop ik daar aan te wijden. Dus naast het blijven lezen. Start met schrijven! En mail het naar mij. Hartstikke leuk toch! 

Tot slot de best gelezen blogjes van dit kwartaal:
Brigitte's gastblog: Voetbalmoeder (Op mijn gasten kan ik rekenen)
Bella Ciao (Het succesnummer van Casa de Papel door Hardwell)
Birthday (Ik maakte wat leuks voor vrouwlief haar verjaardag)
4yo (een moeder promoot de commerciele activiteiten van haar vierjarige dochter)

Deze blogjes hadden meer aandacht verdiend:
Cristo Rey (Een goed gesprek met een Portugese taxichauffer)
Nathan Rutjes (De grootste positivo in het Nederlandse voetbal)
Woordgrappen (Lach en verzin er zelf ook lekker één)

Nog één kwartaaltje val ik u lastig met dagelijkse artikelen. Geniet er nog maar even van, daarna bent u van mij af.


Geen opmerkingen: