zondag 21 oktober 2018

Nonsense Cup: Frankrijk blijft met hangen en wurgen bekerhouder #294

Nonsense Cup: Nederland - Frankrijk

Even wat nieuws vanuit de felbegeerde Nonsense Cup.

Frankrijk heeft het wat moeite gekost, maar ze hebben de beker kunnen behouden. 11 oktober kwam IJsland op bezoek in Frankrijk en het feit dat zij de Nonsense Cup konden winnen leek vleugels te geven. Na een uur stond het namelijk 0-2 voor de stoere IJslanders door treffers van Bjarnason en Arnason. Het ging echter toch nog mis. In de 86e minuut maakte Eyjolfsson een eigen doelpunt (de derde uit de historie van de Nonsense Cup). In de laatste minuut redde Kylian Mbappe met zijn derde treffer ooit in de Nonsense Cup de beker voor de Fransen.

Vijf dagen later leek er zwaarder geschut langs te komen. Duitsland kwam formeel een wedstrijd afwerken voor de Nations Cup, al snapt iedereen dat de Nonsense Cup een meer dan behoorlijke bijvangst zou zijn. Ook de Duitsers begonnen goed. Een strafschop van Toni Kroos zette onze Oosterburen op voorsprong. Echter toonden de Fransen weer veerkracht. Deze keer was het Antoine Griezmann die orde op zaken stelde met twee treffers. Met een einduitslag van 2-1 blijft de cup tot minimaal 16 november bij Les Bleus.

Neymar blijft met vier doelpunten topscorer van de Cup al zijn MbappĂ© en Griezmann met drie treffers kansrijk om de Braziliaan te onttronen. Brazilie had de cup ooit zes duels in het bezit, maar ook dat record zou de volgende interlandperiode kunnen sneuvelen, als Frankrijk twee duels afwerkt. 

En wat extra leuk is: Frankrijk komt 16 november naar Nederland, want dan speelt het tegen het in vorm zijnde Nederland het eerstvolgende duel. Komt de Cup dan voor het eerst naar Nederland?

Geen opmerkingen: