donderdag 25 oktober 2018

De pech van RTL #298

De pech van RTL

Het zit niet echt mee voor de voetbaltak van RTL. Terwijl John de Mol met een mazzeltje op het juiste moment wist in te stappen, zit men bij RTL met de gebakken peren.

Waarschijnlijk was het juiste moment gekomen om van de heren van Voetbal Inside afscheid te nemen, maar de vaak B en C-films die nu op vrijdagavond te zien zijn op RTL7 zijn toch om te huilen en worden vermoedelijk alleen gekeken door huishoudens die aan het zappen waren en toevallig bij RTL7 stopten omdat ze naar het toilet moesten en nooit meer terug naar de TV liepen. Dat terwijl Veronica Inside inmiddels de weg omhoog lijkt te vinden.

Bij RTL dacht men natuurlijk: We blijven een voetbalzender. Geen Nederlandse ploeg plaatst zich meer voor de Champions League, waardoor we straks met PSV, Ajax en hopelijk ook nog Feyenoord en AZ in de Europa League zitten. Kijkcijfers gegarandeerd.

Het liep anders. PSV en Ajax verrasten door zich beide te plaatsen voor de Champions League. AZ, Feyenoord én Vitesse vlogen al voor het hoofdtoernooi van de Europa League eruit. 

En dus kijken we vanavond naar het affiche Olympique Marseille - Lazio Roma. Op zich niet onaardig, maar je moet er wel een voetballiefhebber voor zijn. Regelmatig moeten we het echter ook doen met Dinamo Huppeldepup tegen Viktoria Dittemedat. 

Sneu voor RTL, terwijl Veronica volle zalen trekt met Ajax tegen Benfica (2,3 miljoen kijkers) en Tottenham Hotspur tegen PSV (een kleine 2 miljoen).

Het zit soms mee en het zit soms tegen, maar de mannenzender van RTL heeft de voetbalwind even niet mee.

Geen opmerkingen: