dinsdag 18 september 2018

Zeven uur, Champions League #261

Een jaar of negen geleden kondigde toenmalig UEFA-voorzitter Michel Platini aan dat de Champions League finale voortaan op zaterdagavond gespeeld zou worden. Want, zo orakelde de gespeelde idealist, dan konden alle kinderen het ook afzien en hoefden ze de volgende dag niet naar school.

Waarschijnlijk hoef ik u niet uit te leggen dat de Champions League finale op zaterdag ook nog eens veel meer kijkers trekt dan op een doordeweekse dag.

Vanavond gaat de UEFA de volgende stap zetten. In de Europa League is het al enkele jaren zo ver, maar vanavond gaat ook in de Champions League om 18:55 uur en om 21:00 uur gespeeld worden. Geen idealistisch geleuter deze keer, maar zelfs de UEFA praat er zelfs niet omheen. Keiharde knaken, daar gaat het om.

Toen ik een jaar of 13 was begon de voetbaltraining om zeven uur. Dat zou betekenen dat ik een jaar of 17 geleden Ajax tegen AEK Athene en of PSV-Barcelona zou moeten missen. Ik romantikakel wel eens over het beroemde 'met natte haartjes op de bank voetbal kijken', maar morgen lijkt het erop dat ik de I-pad naast het bad mag zetten om samen met mijn kinderen voetbal te kijken (vooruit, mijn kinderen zijn nog iets te jong, maar bij wijze van).

En dan nog iets. Ik kan dus twee wedstrijden op één avond gaan kijken. Waar haal ik straks nog tijd vandaan? Want natuurlijk: je hoeft er niet twee te kijken, maar het gaat toch aan je kleven als er een groots duel op TV is die je niet gaat kijken. Toch?


Zeven uur, Champions League
Nee, ik sta er nog niet helemaal achter. Maar de tijden veranderen en dus ook hier zullen we wel weer aan wennen. Benieuwd welk heilig huisje de volgende is die gaat sneuvelen. 

Geen opmerkingen: