woensdag 19 september 2018

Champions League hymne #262

Een ding kun je de commerciële afdeling van de Champions League nooit en te nimmer ontzeggen. De Champions League wordt commercieel prima uitgebuit. Van meet af aan. Niet in de laatste plaats met dank aan de Champions League Hymne. 


Champions League Hymne

Het idee voor een Champions League Hymne komt van Jürgen Lenz en Klaus Hempel. De commerciële breinen achter de Champions League zoals we die op dit moment kennen. Zij gaven opdracht aan Tony Britten. Hij is de componist van de hymne.Hij liet zich inspireren door werk van George Fridric Handel. Namelijk het Zadok the Priest.

Het instrumentale wordt gespeeld door het Royal Philarmonic Orchestra. De zang komt door het koor van Academy of Saint Martin in the Fields.En dan is het natuurlijk de vraag wat ze zingen: Dat kunt u hier vinden. Het eindigt in ieder geval als bovenstaand in het plaatje.

Leuk voor de quizfanaten: Op 25 november werd de hymne voor het eerst in een stadion gedraaid. In vier stadions tegelijk welteverstaan. Niet de minste: Ibrox, Giusseppe Meazza, Jan Breydelstadion en het Estadio das Antas.

De hymne wordt tegenwoordig door Cristiano Ronaldo meegezongen als ware het zijn eigen volkslied. De hymne heeft überhaupt een bijna betoverende werking en is onlosmakelijk verbonden aan het prestigieuze Europese miljardenbal. Precies wat Tony Britten van zijn opdrachtgevers moest componeren in 1992.

Geen opmerkingen: