woensdag 12 september 2018

Qwixx #255

Qwixx
Koop bij bol.com

Op dit medium beschreef ik bij het 365 dagen bloggen al eens de gezelschapspellen Stratego en Biggen. Beide vind ik erg leuk. Afgelopen weekend kwam ik in aanraking met een nieuw spel van weer een heel andere orde. Qwixx!

Ooit speelde ik met vrienden Ligretto en hoewel ik niet meer precies weet hoe dat spelletje ging weet ik nog wel dat ik één ding heel fijn vond aan dat spelletje. Je hoefde niet te wachten op je beurt.

Een eigenschap dat Qwixx ook met zich meebrengt. Het is een dobbelspel waarbij je zoals zo vaak deels van strategie afhankelijk bent en deels van een beetje geluk. Je hebt een scorekaart waarbij je binnen de grenzen van een paar bescheiden regels getallen moet wegstrepen. Het zwaartepunt zit daarbij natuurlijk in je eigen worp, maar ook in de worpen van je tegenspelers moet je blijven opletten, want tijdens zijn of haar worpen doe je mee.

Het speelt lekker vlot weg, heeft relatief korte spelregels en tot de laatste worp maak je kans op de winst. 

In de verte zien we Sinterklaas aankomen, schrijf dus maar vast op uw verlanglijstje :-)

Geen opmerkingen: