dinsdag 11 september 2018

Nonsense Cup: Veilig in Frankrijk ondanks eerste Nederlandse treffer #254

Nonsense Cup
Het was de eerste gemiste kans voor het Nederlands elftal. Na drie gemiste WK-finales lieten we weer een kans op een grote prijs liggen. De 2-1 nederlaag in Parijs tegen Frankrijk betekende niet alleen de eerste nederlaag in de Nations League, maar ook de eerste nederlaag in de Nonsense Cup. En dat is toch een competitie waarin alle wedstrijden een finale zijn.

Frankrijk wist eerst afgelopen vrijdag de Duitsers (toch de voorgaande wereldkampioen) van zich af te houden. Het werd 0-0 in de Allianz Arena in München. 

Daarna was het in het Stade de France de beurt aan Nederland. Een blunder van Quincy Promes luidde de 1-0 van Kylian Mbappé in. Een opleving in de tweede helft leidde tot de gelijkmaker. Ryan Babel tekende aan voor de 1-1 en voor de eerste Nederlandse treffer in de Nonsense Cup ooit. Oliver Giroud zorgde dat de Fransen toch wisten te winnen. De Nonsense Cup is zodoende nooit echt in gevaar geweest voor de Fransen.

De eerstvolgende wedstrijd is op 11 oktober. IJsland zal dan een gooi gaan doen naar de Nonsense Cup. Als Frankrijk de titel nog even in het bezit houdt dan krijgt Oranje in november weer een nieuwe mogelijkheid om de Cup te veroveren.

Meer over de Nonsense Cup vindt u hier.

Geen opmerkingen: