woensdag 26 september 2018

Gameweek: De beste niet-voetbalgames #269

Als ik op dit moment nog aan het gamen ben dan gaat het eigenlijk alleen maar over FIFA. Verder ontbreekt de tijd en ook de lol. Toch lukte het mij een mooie top-5 samen te stellen met games die niks met voetbal te maken hebben. Hier komen ze. 
Screenshot uit Uncharted


5. Red Alert
Nee, natuurlijk is oorlog spelen geen spel. Maar dat is Red Alert wel. Een spel waarbij je oorlogje speelt tussen verschillende landen. Moreel natuurlijk niet goed om in dit lijstje te zetten. Wel een erg verslavend spel.

4. Ports of Call (POC)
Ja, hallo. Ik ben een schipperskind en dan mag POC zekersteweten niet ontbreken. In Ports of Call beheer je een rederij met zeeschepen. Je neemt reizen aan en koopt en verkoopt schepen. Ondertussen ontkom je natuurlijk niet aan de problemen als ratten aan boord, storm op komst of het redden van schipbreukelingen. Nostalgie. 

3. Rollercoaster Tycoon
Reserveer nu Fifa 19 NLMisschien was het wel alleen maar omdat ik eindelijk in een pretpark rond kon kijken zonder de druk te voelen in een achtbaan te moeten. Goed spel dit, waarin je een pretpark van begin af aan moet opbouwen. Zelf je achtbanen ontwerpen, waar zet je de prullenbakken neer, hoeveel mechanikers heb je in dienst, enz. Zag er ook goed uit voor die tijd. Nah goed, ik zou gek worden als u het niet kent.

2. Anno 1602
Kwam gisteren ook al voor in de categorie meest bijzondere spellen. Maar eerlijk gezegd hoort hij daar niet thuis. Dit spel is eigenlijk echt één van de beteren die ik ooit gespeeld heb. Een nederzetting in de 17 eeuw bouwen. Met de codes was het weliswaar niet eerlijk, maar nog leuker om te spelen. Ga hem weer eens afstoffen, bedenk ik mij nu.

1. Uncharted
Toen onze Playstation een paar jaar geleden werd gestolen bij een inbraak vroeg ik de meneer bij de Mediamarkt wat de verschillen waren tussen een nieuw te kopen Playstation en een nieuw te kopen X-Box. De verschillen waren te verwaarlozen. De prijs, beetje gebruiksgemak, BlueRay was een dingetje, maar verder... Om te chargeren: Ik vergeef het hem nooit dat hij niet vertelde dat Uncharted alleen maar op de Playstation te spelen was. Met stip het beste spel ooit naast de FIFA-serie. Een actie en avonturenspel met als hoofdrolspeler schattenjager Nathan Drake. Vooral de goede verhaallijn in combinatie met de leuke filmpjes. Een pareltje!

Geen opmerkingen: