woensdag 29 augustus 2018

File #241

File #241

Met het verdwijnen van de vakantie zijn ook de files weer terug van weggeweest.

Natuurlijk mag ik hier niet over klagen. Wie een uur rijden (zonder file) van zijn werk af woont, levert zelf een behoorlijke bijdrage aan het fileprobleem. Maar goed, ik heb het zowel thuis als op mijn werk dermate naar mijn zin dat het toch nog even zo zal blijven.

Maar toch is het altijd weer even wennen. En soms dus balen. Een uur rijden wordt al snel anderhalf uur als het even tegenzit. Soms loopt de boel vast door de drukte. Maar vaak gebeurd er ook een ongeluk. Natuurlijk hoop ik van harte dat de betrokkenen er ongeschonden van afkomen, maar ik heb ook het idee dat als men zich aan de regels houdt en zich vooral niet teveel laat afleiden het ongeluk had kunnen voorkomen.

En natuurlijk adviseer ik mensen al jaren succesvol in het voorkomen van ongelukken. Het is namelijk niet zo moeilijk: Zorg dat je voor je, achter je, links van je en rechts van je niks raakt. Als je dat aanhoudt is een ongeluk krijgen praktisch onmogelijk. 

En dat helpt weer op weg naar een beetje minder file. En minder ongelukken. Ook niet onbelangrijk.
Geen opmerkingen: