woensdag 1 augustus 2018

De zevende maand #213

De Zevende maand #213

Ook nu de zevende maand van 2018 is verstreken kunnen we concluderen dat ik nog steeds op schema lig. Dit is namelijk blogje nummer 213 en dat betekent nog altijd precies één blogje per dag.

Ook juli was weer een feest voor de blogger van mijn categorie. De staart van het WK-Voetbal en de Tour de France zorgden voor veel bloginspiratie en hield het bezoekersgemiddelde redelijk hoog.

Dit laatste had natuurlijk ook te maken met het feit dat de tussenstand van de Tourpoule alleen te vinden was op het blog. Hierdoor kwamen er dagelijks meerdere mensen kijken hoe hij of zij ervoor stonden wat natuurlijk dus weer voor extra verkeer zorgde. Grappig detail: Op de dagen dat ik de tussenstand zelf snel op social media wist te delen steeg het aantal bezoeken via Facebook, maar als ik niet deelde steeg het aantal directe bezoeken juist. Men was dus erg benieuwd naar de tussenstand.

Het was dus ook een gemiste kans dat de tussenstand van de WK-poule in juni en juli niet op het blog weergegeven werd. Dit was natuurlijk aanvankelijk wel de bedoeling en had ook als vliegwiel voor het blogbezoek moeten dienen, maar doordat het WK tijdens de vakantie begon en ik nauwelijks toegang had tot het bloggerplatform werd het een dagelijkse foto van een notitieblok (waarop de punten geturfd waren) op Facebook. Werd door iedereen heel leuk gevonden, maar leverde natuurlijk geen blogbezoekers op.

Het aantal gebruikers (het aantal bezoekers dat 1 of meerdere blogjes leest) lag relatief laag deze maand, maar het aantal sessies (het aantal keren dat iemand de site bezoekt) lag niet lager dan topmaanden januari en juni. Dit valt te verklaren: In januari ging de challenge van start wat automatisch tot nieuwe bezoekers leidde en in juni had ik veel verschillende bezoekers met name door de blogjes over Nationaal Kamp. Dat het aantal sessies zo hoog ligt komt dus doordat er dagelijks graag over het WK en de Tour de France gelezen werd én omdat de tussenstand van de Tourpoule dus gecheckt moest worden.

Het combineren van poules en dagelijks bloggen was heel leuk, maar ook vrij druk. Nu de grote sportevenementen weer achter de rug zijn kan ik mij weer richten op dagelijks bloggen. De komende maanden zal ik mijn inspiratie weer uit andere zaken moeten halen, wat zeker gaat lukken. Nog 152 blogjes maar. Keep going (en blijf lezen)!

Best bezochte artikel juli: Stekelenburg's bizarre statistiek (komt door de titel, zo interessant is het artikel niet.
Tip van de schrijver voor de maand juli: Grillmeister (verhalen over mijn eigen geklungel, ik kan er geen genoeg van krijgen :-))


Geen opmerkingen: