maandag 2 juli 2018

Voetbalweekend #183


Hup Danemark Hup

Van het weekend heerlijk voetbal gekeken. De achtste finales vond ik om te smullen al hoor ik op TV en radio andere geluiden, maar dat terzijde.

Zelf had ik van het weekend drie voorkeuren.

Natuurlijk was het inmiddels tegen beter weten in, maar ik had nog altijd een vurig hoopje dat Lionel Messi zijn status van de beste aller tijden zou onderstrepen met een wereldtitel. Uiteraard was er sinds de groepsfase geen enkele grond meer om te denken dat dit ook ging lukken. Toch hoopte ik dat de Argentijnen de Fransen aan de zegekar zouden binden en dan in het toernooi zouden groeien. Maar helaas...

Met Cristiano Ronaldo heb ik op dat vlak veel minder, maar toch was ik voor Portugal. Waarom? Aankomend weekend bevind ik mij in Lissabon. Ik zag het al voor mij. Groot plein, Portugees bier, groen-rode Bavariajurkjes en natuurlijk de zon. En gewoon maar meejuichen met de Portugezen. Het gaat anders lopen, want Uruguay ging door. Vind ik ook een mooie ploeg, maar ik ben benieuwd of ze in Portugal nog veel zin hebben in voetbal kijken komend weekend.

En dan natuurlijk de Denen. Heb ik altijd al een zwak voor, waarschijnlijk omdat er altijd veel spelers uit de Eredivisie in de Deense selectie zitten, maar de aangetrouwde familiebanden helpen natuurlijk ook mee. Ook zei vonden hun Deense Waterloo. Ze verkochten hun huid duur, maar een strafschoppenserie met drie missers konden ze het hoofd niet meer bieden.

Daarbij zal het niemand verbazen dat ik eerder voor Spanje had gekozen dan voor Rusland in de volgende ronde, maar ook zelfs dat liep anders.

Het zat dus niet mee. Vandaag en morgen ben ik achtereenvolgens voor Brazilië, België, Zweden en Colombia. Hopelijk zijn ze niet boos op mij.

Geen opmerkingen: