woensdag 27 juni 2018

Nouri #178

Logo Ajax
Afgelopen maandag kondigde Ajax opeens een persconferentie aan. In deze tijden denk je dan eerst aan de aankondiging van een topaankoop, maar de persconferentie had een vele malen serieuzer onderwerp.

Ajax erkende maandag de aansprakelijkheid met betrekking tot de situatie rondom Abdelhak Nouri.

Toen ik het hoorde dacht ik echt: Wat kent deze situatie toch een groot aantal verliezers. Ik snap dat het allemaal vooral juridisch is, maar waarom moet er toch een zondebok aangewezen worden? 

Het begint er natuurlijk mee dat een jonge jongen met een nog heel leven voor zich iets overkomt waardoor hij nooit meer normaal kan functioneren. Maar daarnaast treft het inmiddels ook zoveel mensen.

Natuurlijk zijn het eerst de familieleden, vrienden, teamgenoten en andere betrokkenen die hard geraakt worden door deze trieste situatie, maar niemand heeft dit natuurlijk ooit gewild. Lijkt mij een understatement.

Daarom vind ik het ook allemaal zo triest dat er eigenlijk wordt onderzocht wie er schuldig is. De betrokken artsen hebben blijkbaar niet zo kunnen handelen dat het allerbeste resultaat bereikt zou worden, maar wel durf ik aan te nemen dat zij naar hun volle eer en geweten hebben gehandeld. Maar in het zoeken naar iemand die de verantwoordelijkheid moet dragen worden ook zij niet gespaard.

Zelf hoop ik dat er nu genoeg over gezegd en geschreven is. Nu er een soort van gezochte waarheid boven tafel is zullen Ajax en de familie Nouri er wel uitkomen. Daarna rust in de tent. Lijkt mij toch voor iedereen het beste.

Veel sterkte. Voor iedereen die ook maar een beetje bij betrokken is geraakt.

Geen opmerkingen: