woensdag 6 juni 2018

Hattemweek: Woensdag #157

Nationaal Kamp Hattem Leemkule
De Leemkule

Woensdag! De dag die bekend staat om het ongekende spektakel. Alles kan gebeuren. Van ontploffingen tot overstromingen. Van circusacts tot grootse handelsspelen.

Als 10-jarig ventje liep ik ooit in konvooi de stijle wanden van De Leemkule op. In mijn handen een 'zeer explosieve vloeistof'. Niet veel later ontplofte er een dam. Allemaal onderdeel van het spel, maar in mijn belevingswereld levensecht.

Wat heet. Pas jaren later vernam ik dat het door mij met alle zorg naar boven gebrachte goedje niet meer dan water met een kleurtje was. En nog steeds wil ik dat niet helemaal geloven..

Ook vandaag zullen de deelnemende kinderen weer het nodige spektakel voorgeschoteld krijgen. U snapt dat ik hier niet ga verklappen wat dit precies gaat worden.

Zij die bekend zijn met het Nationaal Kamp Hattem die weten het. Vanavond is iedereen van harte welkom op de markt. Een hapje, een drankje en natuurlijk een heleboel gezelligheid. Het is vaak het moment dat kinderen aan hun ouders trots hun tent of hun zelf geknoopte keukentje kunnen laten zien. De spanning heeft dan vaak allang plaats gemaakt voor trots en enthousiasme. Heel mooi.

Aan het eind van de dag mogen alle belangstellenden natuurlijk plaats nemen in het Amfitheater. Voor Kampliedjes en natuurlijk het dagelijkse toneelspel. En met zoveel publiek wordt er dan natuurlijk nog even extra uitgepakt.

Och man, die woensdagen in Hattem. 'K zwijmel bij 't idee
Geen opmerkingen: