donderdag 7 juni 2018

Hattemweek: Donderdag #158

Ikzelf in actie. Tijdwaarnemen bij de estafette
Foto: Leidy Janssen
Wat is een Kamp zonder sportdag, dat bestaat eenvoudig niet.

Altijd op donderdag, en dat is dit jaar niet anders, wordt er flink gesport op donderdag. De klassieke sportdag zal vandaag op het programma staan.

De donderdag is daar eigenlijk ook de meest ideale dag door. Na al drie dagen flink wat energie te hebben moeten gebruiken kan het verleidelijk zijn om even in de ruststand te gaan op de op een na laatste dag van de Kampweek. De sportdag zorgt ervoor dat je vermoedelijk toch nog even gas zult geven.

De ochtend begint doorgaans met atletiek. Speerwerken, kogelstoten of hordenlopen. Het zit er allemaal bij. De nieuwe Dafne Schippers of Rutger Smith wordt hier geproduceerd. En natuurlijk vallen er punten te verdienen voor de eindklassering, want ook die ontknoping komt met rasse schreden dichterbij.

Hoogtepunt is natuurlijk de estafette. Ik weet het zelf nog als een van de uiterkorene renners. Je wordt toegejuicht door je klasgenoten op de tribune en je voelt je voor heel even de held van de school. 

's Middags nog de onmisbare teamsporten. Slagbal, voetbal en zelfs waterpolo behoort vaak tot de opties. 

Wij hebben een prijs gewonnen, dat is reuze fijn, hoi! Daarom staan wij hier te zingen, zomaar voor de gein!

Dat klinkt er 's avonds in het Amfitheater. Want waar gesport wordt worden er prijzen gewonnen. Veel prijzen. Zuurverdiend.  

Geen opmerkingen: