vrijdag 11 mei 2018

Mijn 12 Songfestivalfavorieten #131

Nog een dagje en dan is het zover. Dan mag u weer gaan genieten van het Songfestival. Op dit blog is het dus al de hele week Songfestivalweek. Een blog is natuurlijk persoonlijk dus ik zal even mijn twaalf Songfestivalfavorieten aan u bekend maken. Favorieten is misschien een groot woord, maar het zijn vooral liedjes waarmee ik iets heb. In willekeurige volgorde.


Beelden van Lordi (Hardrock Hallelujah) backstage

 • Willeke Alberti - Waar is de zon?
  Dit is zover ik weet mijn allereerste Songfestivalervaring en het was bijna nooit meer goed gekomen. Thuis op de bank was het de bedoeling dat we iets bijzonders gingen kijken: Het Songfestival. Met Willeke Alberti voor Nederland. Zelfs voor een grap vond ik het vrij ver gaan
 • Sandra Kim - J'aime la Vie
  Winnares van 1986. Toen was ik -1.Vind ik denk ik met terugwerkende kracht het leukste songfestivalliedje.
 • Mocedades - Eres Tu
  Ik heb een Spotifylist en die heet Songfestigevalletjes* (creatieve naam, hè). Eres Tu is daar een van de meest gedraaide liedjes en mag dus niet ontbreken in deze lijst. 
 • Lordi - Hardrock Hallelujah
  In 2006 voorspelde ik tijdens het songfestival dat het Finse Lordi met Hardrock Hallelujah weleens zou kunnen winnen. Nee, zei iedereen, dat kan niet, want dit liedje was zo'n beetje alles wat het Songfestival juist niet was. Goed, Google het maar eventjes terug. 
 • Johnny Logan - What's Another Year
  Natuurlijk mag Mr. Eurovision niet ontbreken in deze lijst. En best een goed nummer toch?
 • Heddy Lester - De Mallemolen
  Eerlijk gezegd vind ik de versie van Paul de Leeuw beter, maar dat neemt niet weg dat het een goed nummer is.
 • Birgit - Et uus Saaks Alguse
  In 2013 hoorde ik dit nummer in de halve finale. Het nummer van de Esten ging door naar de finale. 'Leuk nummer', zei ik. 'Gaat het vast goed doen'. Werd laatste met erg weinig punten en heeft op Spotify nog jaarlijks slechts één luisteraar die uit Nederland blijkt te komen en het enkele keren per jaar vooral in mei luistert.
 • Tozzi - Gente di Mare
  Pas sinds kort weet ik dat dit nummer op een Songfestival te horen is geweest. Daarvoor vond ik het al een buitengewoon leuk liedje. Al heb ik geen flauw idee waar hij over zingt.
 • Sieneke - Ik ben verliefd
  Natuurlijk is het zo dat als je het over de creme de la creme van de Songfestivaltop hebt je Sieneke niet serieus in dit rijtje kan zetten. Maar als je het daar even niet over hebt dan is dit best een leuk liedje. Op een bepaalde manier.
 • Loreen - Euphoria
  J'aime la Vie van Sandra Kim is mooi, maar Euphoria is zeker op gelijke hoogte. Euphoria heeft het Songfestival veranderd. Een ander soort geluid. Zou het Songfestival waarschijnlijk niet nodig hebben gehad om een wereldhit te worden.
 • ABBA - Waterloo
  Uitgeroepen tot beste liedje ooit wat betreft het Songfestival. Kan ik niet omheen, toch?
 • Waylon - Outlaw in 'M
  Tekst over enkele jaren: In heb begin vond ik het liedje niks, maar na het wervelende optreden in Lissabon waarbij het publiek op de banken stond, Twitter ontplofte en alle grote televisiestations in Europa zendtijd voor hem inruimde was ik toch om. Dat Waylon vervolgens alle records brak in de puntentelling maakte het moment euforisch. Een absolute Songfestivalklassieker.
  Nee, ik denk ook van niet, maar je weet nooit...

*Mochten vrienden dit blogje lezen. Ik ontken alles.

Geen opmerkingen: