zondag 8 april 2018

Vluchtstrook #98


Als ik ergens een hekel aan heb is het te laat komen. Een jaar of twee geleden was het weer eens zover. Met kunst en vliegwerk lukte het mij om net op tijd te komen. Niet veel later ontdekte ik dat dit kunst en vliegwerk niet onopgemerkt was gebleven.


'Goedemorgen met de politie Amersfoort, er heeft zich vanochtend een ernstige overtreding voorgedaan. Klopt het dat u de bestuurder bent van een voertuig met het kenteken 00-AAA-0?'
'...'
'Bent u daar nog?'
'Jazeker, ik moest even kijken. Maar ik ben inderdaad de bestuurder van.. ehh....
'00-AAA-0'
'Juist. Die inderdaad'
'Klopt het dat u vanochtend bij Amersfoort over de vluchtstrook reed?'
'Ehhh... Ja. Nu u het zegt'
'Heeft u daar een geldige reden voor?'
'Ehh.. Ja.. Ik moest naar het benzinestation'
'Jaja, en wat moest u daar dan?'
'Ach. Eigenlijk niks, he?'
'Nee, want volgens mij reed u gewoon door'
'Ja, volgens mij ook inderdaad'
'Helaas stond ik ook in de file. Ik ben agent en was op weg naar mijn werk'
'Goh'
'Maar gelukkig bent u goed aanspreekbaar'
'Tis een gave'
'U moet weten dat de vluchtstrook niet bedoeld is om de file te ontlopen, maar beschikbaar dient te zijn voor eventuele hulpdiensten die snel ergens ter plekke moeten zijn'
'Ja, hè. Zo was het'
'Maar u heeft geluk. U bent goed aanspreekbaar en ik laat het daarom bij een waarschuwing.'
'Dan bof ik toch maar'
'Ja, want een boete voor ongeoorloofd rijden over de vluchtstrook overschrijdt de € 300,00 ruim.
'300 euro?'
'Ja, het is zelfs € 370,00 meen ik'
'Nou, dan klaag ik maar niet'
'Nee, dat lijkt mij verstandig'
'Oke'
'Fijne dag nog'
'Ja, bedankt, hoor!'

Natuurlijk doet dit verhaal het op verjaardagen altijd goed. En natuurlijk weet iedereen het altijd beter. Want ja, de man was in burger en heeft je niet aangehouden. Dus wat kon hij je maken. 

Jaja. Natuurlijk had ik na zijn belerende verhaaltje over waar de vluchtstrook wel en niet voor bedoeld is kunnen antwoorden: 'Ja meneer, en zal ik u dan nu vertellen dat Linda de Mol een vrouw is?' En natuurlijk had ik nadat de man mij trots vertelde dat hij mij even dik 300 euro ging besparen kunnen zeggen: Pfff, wat had je mij willen maken dan lul-de-behanger? Je hebt mij niet eens aangehouden. Zeurzanik. Had ik allemaal kunnen doen.

Niet gedaan. Ik was op tijd en heb 370 euro bespaard. That's it (en mocht u denken dat ik een harteloze wegpiraat ben. Ik heb de vluchtstrook daarna gelaten voor wat het is en de hulpdiensten niet meer in de weggezeten) 

Geen opmerkingen: