vrijdag 13 april 2018

Buffon #103

De geruchten zijn nog niet bevestigd, maar het lijkt erop dat Gianluigi Buffon na dit seizoen de keeperhandschoenen aan de wilgen hangt.

Dat betekent dat we woensdag op wat onverwachte wijze afscheid hebben genomen van dit voetbalicoon wat betreft zijn optredens op het hoogste podium.

Hoewel een WK-zege (in 2006) ook niet misstaat op een voetbal-CV ontbreekt de Cup met de Grote Oren bij Buffon op het palmares. Vorig seizoen was hij dichtbij, maar de finale tegen Real Madrid werd relatief kansloos verloren.

In zijn stoute dromen zal hij vast een scenario in gedachten hebben gehad waarin hij dit seizoen alsnog de Champions League won en vervolgens op het WK het slotakkoord aan zijn carriĆ©re zou geven. De Zweden voorkwamen echter in november al een Italiaanse WK-deelname en afgelopen woensdag ging ook de Champions League droom in vlammen op. 

Bij een 0-3 voorsprong van Juventus in het Bernabeu tegen Real Madrid wees scheidsrechter Michael Olivers naar de stip. Een terechte beslissing. Buffon besefte wat dit ging betekenen. Het gedroomde harmonieuze slotakkoord waar van gedroomd werd bleek een oorverdovend vals dweilorkest te worden.

Michael Olivers werd belaagd door met name Buffon, maar zover ik kon zien toch niet betast. En nee, het zag er niet uit of Buffon de scheidsrechter even de boodschappen voor de volgende ochtend aan het influisteren was. Olivers zal voor alles en nog wat uitgemaakt zijn. Niet veel later hield Olivers een rode kaart in de lucht.

Regels zijn regels, maar in voetbal en andere sporten gelden soms net even andere regels. Wie Buffon in zijn laatste Champions League duel een rode kaart geeft omdat hij verbaal de volle laag krijgt heeft vast veel verstand van regels, maar echt geen enkel besef van sentimenten die bij het voetbal horen.

Jammer.


Geen opmerkingen: