woensdag 14 maart 2018

Messi #73

Een dik decennium geleden begon Sven Kramer aan een zegetocht die zijn weerga niet kent. Een karrenvracht aan gouden medailles en negen WK-allrounds en nog veel meer hoogtepunten werden door de schaatser binnen gehengeld.

Jarenlang was het niet de vraag of hij zijn concurrenten volledig naar de puinpoeier ging rijden, maar vooral met welk machtsvertoon.

Lionel MessiAfgelopen Winterspelen zagen we dat het superieure er al een beetje af is en afgelopen weekend werd Kramer ook onttroond als Wereldkampioen Allround door Patrick Roest. Natuurlijk kan ik mij vergissen, maar de Kramer waar we jaren van hebben mogen genieten gaan we niet meer terugzien. Dat is voorbij.

En toen moest ik gelijk aan Lionel Messi denken.

Al jarenlang kunnen we gemiddeld twee keer per week afstemmen op de voetbalkanalen om Messi te zien schitteren. De beste voetballer ter wereld aller tijden (daar kun je over discussiëren, maar dat hoeft niet). Vrijwel elke wedstrijd bevat iets weergaloos van zijn voet. Dat zien we soms niet meer omdat we het normaal gaan vinden.

Messi wordt dit jaar 31. Dan ben je nog niet uitgevoetbald, maar realiseer u wel dat het einde nadert. Geen weergaloze solo's, steekpasses, vrije trappen en voetbewegingen meer. De voetballiefhebber wil er niet aan denken, maar het gaat een keer gebeuren.

Natuurlijk staan de Neymar's en de Kevin de Bruyne's klaar om de leegte op te vullen. En natuurlijk zijn deze mannen ook wereldtop, maar zoals er voorlopig echt geen nieuwe Kramer opstaat, zal dit ook gelden voor Messi. Die worden één keer in de honderd of tweehonderd jaar gemaakt. Als je geluk hebt (en wij hadden geluk).

Vanavond speelt Barcelona tegen Chelsea in de Champions League en ik denk dat Messi meedoet. 

Twee keer per week. Kijk zo vaak als u kan en zoveel als u kan. Voor je het weet is het te laat en resten enkel nog de Youtubebeelden.

Geen opmerkingen: