dinsdag 2 januari 2018

WK-Darts #2

Traditioneel begon gisteren het jaar met de finale van het WK-Darts. We zijn natuurlijk redelijk verwend geraakt wat betreft de suprematie van Michael van Gerwen de afgelopen jaren. Daarom was het toch een teleurstelling dat we gisteren een finale zonder Nederlanders zaten te kijken.

Veel mensen hebben vaak een voorkeur voor de underdog. Zelf vind ik het altijd mooi als grote helden hun status waarmaken. Sven Kramer die steeds weer iedereen de puinpoeier in weet te rijden met schaatsen, bijvoorbeeld. Of Dirk Kuijt die als het moet zijn club aan de landstitel helpt met een hattrick in het kampioensduel. 

Dus hoopte ik gisteren niet dat underdog Cross er met de zege vandoor zou gaan, maar dat de afscheid nemende Taylor zijn laatste kunstje zou flikken. U weet inmiddels hoe het afgelopen is. Taylor werd gedeklasseerd door new-kid-in-town Cross. Taylor wist zijn eeuwige heldenstatus dus niet te onderstrepen.

En Nederland start dit jaar dus niet als de eerste januari met een wereldkampioen. Maar daar komen vast nog genoeg andere kansen voor.

Phil Taylor

Geen opmerkingen: