woensdag 17 januari 2018

Robin van Persie #17

Robin van Persie in dienst van Fenerbahce
Enkele jaren geleden juichte ik in een artikeltje op één van mijn eigen blogjes de terugkeer van Dirk Kuijt naar Feyenoord toe en hoopte op de terugkeer van meer Nederlandse voetbalhelden in de herfst van hun carrière naar de Eredivisie.

Dus ben ik ook blij met de komst van Robin van Persie naar Feyenoord. Een verrijking voor de Eredivisie. Tenminste, als dat gebeurd wat ik hoop dat er gebeurd.

Want ik ben heel benieuwd wat hij gaat brengen. Het kan echt alle kanten op. Of hij kan het helemaal niet meer bijbenen en het enthousiasme ebt langzaam weg. Misschien start hij volgende week met een hattrick in de Klassieker, doet Feyenoord over enkele weken weer mee om de titel en bezorgt hij ze straks ook nog de beker.

Dan komt hij in het rijtje met onder anderen Rijkaard, Cocu en Kuijt. Het terugkeren van Mark van Bommel (bij PSV) of Aron Winter (bij Ajax) kreeg minder handen op elkaar.

En we hebben natuurlijk John Heitinga bij Ajax als tragisch dieptepunt.

Meest recent is Klaas-Jan Huntelaar. Hij keerde deze zomer terug bij Ajax. Iedereen zal er zijn eigen mening over hebben, maar ik vind het bovengemiddeld goed. 

En juist hij én Van Persie kunnen zondag zomaar tegen over elkaar staan in de Klassieker. Hopelijk kunnen ze het ruwe voetbaltalent dat dan ook weer in het veld staat stimuleren en duidelijk maken wat er nodig is om een WK-finale te halen.

We gaan het zien de komende maanden.

Geen opmerkingen: