zaterdag 2 september 2017

Tien keer #verpesteenboekmeteenletter

Zelf ben ik zo'n type die af en toe even alle sociale media uitschakelt. Zeker op de telefoon. Je blijft er nu eenmaal naar kijken. Daar schreef ik al eens over. Gisteren was ik echter blij dat ik dat even niet gedaan had. Er was een grappige hashtag op Twitter. #verpesteenboekmeteenletter

HashtagJa, ik moest er echt om lachen. Dergelijke hashtags komen bijna wekelijks voor. Zo werd men ooit opgeroepen om een titel van een lied te nemen en één werkwoord te vervangen voor twirken. Ook die resultaten waren hilarisch. Denk aan: And I will always twirk you van Whitney Houston of Somebody to twirk van Queen. Ga een avondje bier of wijn drinken met vrienden en je hebt er zo een stuk of 500.

Gisteren was er dus de hashtag waarbij men een boektitel moest nemen en één letter moest weglaten, toevoegen of vervangen. Zelf kwam ik niet verder dan De brie voor de koning van Jan Terlouw en het Spel van de Hengel geschreven door Carlos Ruiz Zafon. Vele medetwitteraars waren vindingrijker. Mijn zelf samengestelde top-10 wil ik jullie dan ook niet onthouden.

10. De Bijbal
Vooruit. Hij is een beetje flauw. En ik wil ook zeker geen gelovige mensen kwetsen. Maar goed gevonden is hij wel.

9. Toen was geruk heel gewoon
Bij dergelijke hashtags hoort natuurlijk een platte, schuine of pikante grap. Deze moest nog kunnen in deze top-10 vond ik. Als vader die elke avond voorleest vond ik 'Jip in Janneke' te ver gaan en Wijntje (in plaats van Nijntje) was veel te flauw.

8. Avondje NEC
Voor de voetbalfans onder ons die heel goed het verschil tussen NAC en NEC weten

7. Ik omhels je met duizend darmen
Duizend armen lijkt mij al een heel onprettige beleving. Duizend darmen. Brrr....

6. Harry Potter en de Teen der Wijzen
Ook onwijs goed deze. Zeg maar gerust steengoed. :-)

5. Kaal is zeg maar echt mijn ding
Ook erg leuk. En voor je het weet gaat iemand echt aan de haal met dit idee. Een handboek voor kale mannen? 

4. Help, ik heb zijn vrouw zwanger gemaakt
Kluun kan aan de bak. Er kan best eens vraag zijn naar een boek met deze titel....

3. Allen op de wereld
Slechts één letter, maar een wereld van verschil

2. Groot Woordeboek der Nederlandse Taal
Heeft u 'm? Ik moest twee keer kijken. Toen snapte ik hem pas. Zeker weten de intelligentste inzending.

1. Kruisvocht in Spijkerbroek
Hier moest ik dus echt om lachen. Wat mij betreft de winnaar van deze hashtag.

Nou ja, of ik humor heb mag u beoordelen, maar ik heb er bijzonder om kunnen lachen. Oh ja, mocht u ze allemaal willen lezen klik dan eventjes hier

2 opmerkingen:

Paula zei

Ik vind ze hilarisch............:-)
Dank je wel voor de gniffel

Hendrie zei

Graag gedaan hoor :-)