maandag 17 juli 2017

De Tour de France winkel

Rustdag in de Tour. Eindelijk komen de renners ergens aan toe waar ze normaal nooit aan toe komen. Shoppen! Een kijkje in de winkel met onder meer Aru, Landa, Contador en Christopher Froome.

In de kledingwinkel Tour de France is het buitengewoon druk. Er is duidelijk behoefte aan wat frisse kleding. Fabio Aru heeft bijvoorbeeld zijn oog laten vallen op een mooie gele trui. Op dat moment wordt deze net gepast door Christopher Froome. 'Mevrouw, heeft u nog zo'n gele trui?' vraagt hij aan de kassa. De vrouw schudt haar hoofd. 'Dit is het enige exemplaar, meneer'. 

Het lukt niet echt. 'Oke', zegt Mollema. 'Dan ga ik wel alleen. Dat ging gisteren ook super.' 

Warren Barguil loopt rond in een prachtig wit truitje met wat rode bolletjes erop. 'Niks mis mee. Ik denk dat ik hem wil houden', zegt hij terwijl hij in de spiegel kijkt.

Ondertussen rent Fabio Aru met een gele trui door de winkel. Christopher Froome had zijn trui even weggelegd en Aru zag zijn kans schoon. Gelukkig zijn er een aantal ploeggenoten en met moraal overgoten concurrenten die Aru even tot de orde roepen. 'Die meneer daar had hem zojuist aan en had hem even weggelegd. Het is niet de bedoeling dat u er dan gelijk mee wegrent.' Fabio Aru biedt zijn excuus aan. 'Ik had niet gezien dat hij hem weggelegd had. Sorry!'

Mikel Landa begrijpt niks van de ophef. 'Laat die Aru lekker die trui dragen, man! Kan mij het schelen'. Terwijl hij druk allerlei truien in zijn winkelmandje gooit. 'Behalve die gele natuurlijk. Die mag ik niet dragen...'

Froome doet ondertussen alsof hij geen idee had dat Aru net met zijn gele trui weggerend was. 

Dan horen we een pijnkreet. In de hoek is er iemand gevallen. Het blijkt Alberto Contador te zijn. Kermend van de pijn kijkt hij jaloers naar de gele trui. Bauke Mollema wil hem nog omhoog helpen. Het lukt niet echt. 'Oke', zegt Mollema. 'Dan ga ik wel alleen. Dat ging gisteren ook super.' 

Ondertussen kibbelen Aru en Froome nog even over wie de gele trui mag kopen. Aru heeft hem even mogen passen, maar inmiddels draagt Froome hem weer. 

Plotseling sprint er opeens een gevaarte door de winkel heen. Hij past even snel een groene trui. 'Ik neem hem. Wilt u dat ik een aanbetaling doe of gelooft u zo ook wel dat ik hem zondag kom afrekenen?' Het is Marcel Kittel. Dylan Groenewegen kijkt vanuit een hoekje en vraagt zich af hoe hem die groene trui zou staan.

Dat vraagt iemand buiten zich ook af. Iemand die heel goed weet hoe de groene trui hem staat, maar die hem dit jaar niet meer mag kopen. Sterker nog, hij mag de winkel niet meer in. Het is Peter Sagan.

Aru en Froome zijn er vervolgens blijkbaar uit. Froome mag de gele trui nog even meenemen. Samen met Romain Bardet verlaten ze samen de winkel. De toeschouwers die bij de uitgang staan joelen Froome uit. Bardet legt ze netjes uit dat dit niet de bedoeling is en verontschuldigt zich bij Froome.

Geen opmerkingen: