donderdag 29 juni 2017

Yeah! Tourpoule. Drie weken lang!

Het is zover. De Tourpoule die je wist die zou komen. Zaterdag wordt in Düsseldorf het startsein gegeven voor de Tour de France editie 2017. Voor veel mensen betekent dat: Fantastisch, drie weken wielrennen kijken. Voor de echte liefhebbers houdt het echter in: Yeah! Tourpoule. Drie weken lang!

In 2013 begon deze Tourpoule en we gaan dus de vijfde editie in. In de vier voorgaande edities maakten we met z'n allen heroïsche situaties mee, liepen de gemoederen soms hoog op en werden waren Tourpoulelegendes geboren. Zo won Floris de eerste editie en is Arjan Hoeksma nog steeds de alltime topscorer van dit jaarlijkse evenement. Ook de winnaars van de laatste twee edities, Bennie (dit jaar de titelverdediger) en Patrick (die in 2015 won, maar daar in 2016 een dramatisch vervolg aan gaf) verdienen hun plek in de Hall of Fame. Zij verwierven de bijnamen 'Gouden Pik' en 'Glazen Bol'.

Het is dan ook niet zomaar een Tourpoule. Het is een vrij exclusief feestje voor de creme de la creme van de wereld der voorspellers. Het is zelfs zo exclusief dat namen als Thijs Zonneveld of Mart Smeets waarschijnlijk ook dit jaar weer niet mee zullen doen. Ook Mark Rutte zal waarschijnlijk niet deelnemen. Hoe exclusief wil je het hebben? Ik bedoel maar!

Ook de renners zelf zullen de Tourpoule weer nauwlettend volgen. Ze zullen ongetwijfeld al voor de etappe willen weten of ze hem wel of niet gaan winnen. Vooraf even de voorspellingen checken is daar de ideale tool voor. 

Het schijnt zelfs nog verder te gaan: Tom Dumoulin richt zich volgens de officiële lezingen op de andere grote rondes in plaats van de Tour en doet daarom niet mee dit jaar. Maar onbevestigde geruchten geven een heel ander beeld: Tom Dumoulin heeft afgezegd omdat hij de komende drie weken ongestoord de Tourpoule wil volgen.

Heel het land staat weer op z'n kop. De Tourpoule begint!

Ook dit jaar krijgt u elke ochtend voordat de etappe begint de vraag: Wie wint deze etappe? Maar aangezien we de vijfde editie ingaan is het tijd voor een beetje vernieuwing. Om de ranglijst iets spannender en dynamischer te houden zal de vraag dit jaar zijn: Wat wordt de Top-3 van deze etappe? Voor een goed voorspelde eerste plaats geven we drie punten, voor de tweede plek 2 punten en voor de derde plek slechts 1. 

De af te tellen dagen gaan bijna over in af te tellen uren. De Tourpoule begint!


Geen opmerkingen: