zondag 21 augustus 2016

Richard de Groot wint Riopoule 2016

Richard de Groot wint Riopoule 2016
Met dank aan Floris!
Het was al even bekend, maar nu mag het van de daken geschreeuwd worden. Nadat de laatste medailles zondagavond uitgedeeld werden mocht Richard de Groot eindelijk zeggen dat hij de winnaar is van de eerste Riopoule ooit gehouden. 

Al de eerste dag hengelde Richard medailles binnen en de eerste zes dagen hield hij dat stug vol. Als ware hij de Verenigde Staten van deze Riopoule zagen we hem al snel als nummer één op de medaillespiegel en hoewel ervaren mannen als Floris de Jonge en Arjan Hoeksma hun tanden er stevig in hadden staan bleef hij soeverein aan kop.

Goud leverde in de Riopoule drie punten op, zilver twee en brons één punt. Volgens dat principe haalde Richard 22 punten. Floris de Jonge was nummer twee, hij haalde evenveel punten als Arjan, maar pakte meer gouden medailles. Leuk om te vermelden is nog dat Renske Schut de hoogst geplaatste vrouw was met 12 punten. Twee echtparen waren actief in het medailleklassement. Floris was Silvia de baas en Stefan eindigde boven Gea. De broedertwist van de Wijkstra's werd gewonnen door Rikes.


De medaillespiegel van de RiopouleGeen opmerkingen: