vrijdag 23 mei 2014

Antwoord vraag 25: De mijlpaaltreffers

Lucien Laurent maakte zoals al eerder in deze quiz vermeldt de eerste WK-treffer ooit. De Fransman was trefzeker tijdens het eerste WK-duel ooit tussen Frankrijk en Mexico. Bobby Collins maakte wedstrijden later, pas in 1958, het 500e WK-doelpunt. Het decor was een duel tussen Schotland en Paraguay. Ook de Nederlander Rob Rensenbrink staat in de annalen van de FIFA gekerfd. Op het WK van 1978 tekende hij aan voor de duizendste WK-treffer ooit. Hij benutte een strafschop in een groepswedstrijd tegen Schotland. De Argentijn Claudio Caniggia zette de teller op 1500 toen Argentini├ź in 1994 Nigeria onder de voet liep. Marcus Allb├Ąck zette de volgende stap van 500: Treffer 2000 werd tijdens het WK 2006 gemaakt toen Zweden en Engeland de degens kruisden.

De teller staat op dit moment op 2209 WK-treffers. De kans dat we dus dit WK naar nummer 2500 gaan is dus bijzonder klein.

Op de vraag: Wat hebben de Schot Bobby Collins, de Nederlander Rob Rensenbrink, de Argentijn Claudio Caniggia en de Zweed Markus Allback met elkaar gemeen?: Ze maakten ieders een 'vijfhonderdste' treffer in de WK-Historie

De vraag is goed beantwoord door: Maurice Kok


Geen opmerkingen: