Liveblog Tourpoule 2019

Hieronder de tussenstand en een dagelijks verslag van de ontwikkelingen in de Hendrie Schrijft Tourpoule. De inmiddels befaamde poule en één van de peilers onder dit blog. Neem eens rustig de tijd om het te lezen en schroom vooral niet een leuke reactie achter te laten. 
28-7-2019 - 21:40 uur
'Spannend hè, jongens', roept Robert IJntema nog even vlak voor de ontknoping. Spannend was het zeker. Sietse Stenekes zal balen, want hij kwam net tekort om een benaderingspuntje en daarmee titelprolongatie veilig te stellen. Wat rest is een nederlaag op dagzeges, maar ook een mooie derde plek. Winnaar is ROBERT IJNTEMA. Op dagzeges haalt hij zijn tweede Tourpoule-overwinning binnen. Weergaloos gedaan!


27-7-2019 - 17:07 uur
Waar Kruiswijk niet aanviel, besloot titelkandidaat van de Tourpoule Patrick van Riel gewoon een ronde niet mee te doen. Kan gebeuren, uitslapen is ook belangrijk. 'Is het al gestart', vroeg hij zich af halverwege de etappe. Helaas voor hem wel. Toch is hij nog een serieuze kanshebber. De Tour mag dan beslist zijn. In de Tourpoule zijn er nog zes gegadigden voor de eindzege. De Champs-Elysees als scherprechter voor de Tourpoule. Nog één keer mannen en vrouwen!

26-7-2019 - 20:22 uur
De tour is spannend en er gebeuren de meest bizarre dingen. De Tourpoule ontbreekt ook niet aan spanning. Inmiddels drie voorspellers met een gelijk aantal punten. En dan zijn er ook nog wat achtervolgers die verre van kansloos zijn. Nog twee ritjes. Dan is alles beslist. 

25-7-2019 - 20:30 uur
Het is te warm om liveblogjes te schrijven dus we houden het kort. De gele trui gokte en verloor. Robert IJntema is langszij. Erop en erover zeggen gaat te ver, want de voorsprong is op basis van dagzeges. Patrick van Riel moet aan de bak, want anders is het dag zege. 

24-7-2019 - 19:30 uur
De quizmaster wordt dagelijks op allerlei manieren beïnvloedt. Ook vandaag weer. Als hij zelf geen fouten maakt, wordt hij wel erop gewezen dat iemand misschien te laat is. Helaas, Patrick van Riel was exact op tijd. En pakte daarmee punten en behield met die plotselinge ommezwaai zijn gele trui. De top van het klassement draait een beetje om elkaar heen en Patrick van Riel voorspelt erg defensief. De achtervolgers hebben dan wat geluk nodig met benaderingspuntjes, maar die vallen vooral onder en in het midden van het klassement. Met nog vier voorspeldagen tte gaan wordt het spannend. Een ding is zeker: Rode lantaarn Gerard van der Ziel is gezien voor de eindoverwinning. 

23-7-2019 - 19:51 uur
Op de dag dat alle rustdagen voorbij zijn, de quizmaster weer eens zakte voor zijn quizmasterexamen, en we richting de apotheose van de Tour gaan woedt ook de strijd in de Tourpoule voort. Patrick van Riel wist weer het geel te behouden, maar Robert IJntema, Arjan Hoeksma weten zijn wiel te behouden. Ook titelverdediger Sietse Stenekes weet weer aan te haken. Nog dertig punten te vergeven. Ook leuk: Gerard van der Ziel doet er veel zo niet alles aan de rode lantaarn te behouden. Voor wie het overigens gemist heeft. Tijdens de rustdag verscheen er een column van de hand van de quizmaster. Geïnteresseerden kunnen hier lezen over het Mysterie Rohan Dennis

21-7-2019 - 19:10 uur
Eerlijk is eerlijk. De Pyreneeën hebben niet teleurgesteld. Het waren toch een paar onvergetelijke ritten. En het is nog ongemeen spannend. Dat is toch iets wat we al jaren niet meer hebben gehad. We deden vaak wel alsof met name Froome nog wel uit het geel te rijden was, maar tegen beter weten in. Dit jaar verbaas ik mij hoe lang Alaphillipe het geel weet te behouden en vooral: Ik heb geen idee wie in het geel de Champs-Elysees op gaat rijden. Dat geldt evengoed ook voor de Tourpoule. Ook daar waren de Pyreneeën ongemeen spannend,  al hielen een paar heerlijke uitglijders van de quizmaster behoorlijk aan mee :-) Neemt niet weg dat de Tourpoule allesbehalve beslist is. Vandaag was er enkel wat gerommel in de marge. Floris steeg een paar plekjes en Stefan pakte zijn tweede dagzege. Laatstgenoemde voegt zich echter wel bij het groepje Poursuivants dat jaagt op het geel van Patrick van Riel. 

20-7-2019 - 20:00 uur
Deze keer kwam de eenkoppige organisatie wel goed weg na weer een nieuwe controverse. Want als je vraagt hoeveel uitvallers er vandaag zijn? Dan moet je misschien wel definiëren wanneer je bent uitgevallen als je niet start. Gelukkig was de organisatie van de Tour de France deze keer duidelijk en daarmee was de discussie gedaan. Het was ook best belangrijk, want we hebben een nieuwe gele trui. Of welja, een oude bekende in de gele trui. Patrick van Riel draagt hem weer vanaf vandaag. Hoe lang houdt hij hem om de schouders? Goede vraag. Gaan we morgen mee verder.

18-7-2019 - 20:45 uur
Het wordt steeds leuker voor de neutrale Tourpoulevolger. De eenkoppige organisatie zag de deelname van Adam Yates over het hoofd, waardoor de dagzege bijna aan Richard de Groot werd toegekend. Het is bijna te ingewikkeld om in een liveblog uit te leggen. Gelukkig zijn de overige deelnemers scherp en sabelden ze de organisatie keihard neer na de controversiële beslissing om de voorspelling van Adam Yates goed te keuren, terwijl Simon won. De organisatie kon terecht niet anders dan de beslissing terug te draaien. Richard blijft vandaag puntloos en is zijn gele trui voorlopig weer kwijt aan Robert IJntema. Alaphillipe bleef in het geel, wat veel voorspellers 'gratis' twee punten opleverde. Dagzege is voor Sietse Stenekes die drie punten binnen wist te slepen.

18-7-2019 - 12:35 uur
Met minimale verschillen aan de kop van het klassement gaan we de twaalfde etappe in. Gaan er vandaag in de pyreneeën grote verschuivingen plaatsvinden? Over de winnaar van de etappe zijn de meningen dan misschien verdeeld, op de vraag wie de gele trui draagt na deze etappe is iedereen redelijk eensgezind. Dat is Alaphillipe. Waren dit gratis punten van de quizmaster? Of blijkt straks iedereen er naast te zitten en is de enkeling die afwijkend dacht straks spekkoper? Wordt vervolgd....

17-7-2019 - 20:17 uur
Een banddikte scheelde het of we hadden menig drie en zelfs vijfpunter kunnen bijschrijven. Dylan Groenewegen verloor helaas van Caleb Ewan en dat leverde enkel 3 drie punten op voor Patrick en Arjan. En die kruipen dan weer iets dichter bij de gele trui. Net als Robert die met twee behaalde punten de gele trui op slechts één punt nadert. Genoeg spanning dus als we morgen de Pyreneeën in trekken.

17-7-2019 - 08:21 uur
Dat was een mooie rustdagje. En sportief in het voorspellerspeloton ook. Men wijst elkaar op leuke podcasts en te lezen artikelen. Bennie Kiers haalt Bart van Asperen er maar weer eens bij. 'Wat denk je van de eerstkomende nu al historische etappe?' Bart laat nog op zich wachten. Ook de quizmaster, die op de eerst dag juichte voor het geel van Dylan Groenewegen, deed een duit in het zakje. Hoe dan ook, Over een paar uur mogen we weer.

15-7-2019 - 17:45 uur
Heerlijke etappe. Althans, dat schijnt want de quizmaster gaat pas vanavond weer kijken. Wout van Aert (Jumbo is lekker bezig, he?) was de winnaar en Andre Greipel eindigde achter Dylan Groenewegen. Deze vragen leverden dus geen punten op. Welke wel? De eindpositie van Calmejani leverde 1 benaderingspuntje op. Die was voor Robert IJntema. Die langzaam maar zeker richting de gele trui probeert te kruipen. Tevens is hij nu ook de man met de meeste dagzeges tot nu toe.

14-7-2019 - 20:00 uur
Mooie boel. Daar ging de quizmaster bijna onderuit over een Franse bananenschil. Geen rustdag dus morgen, maar dinsdag pas. Dank aan de oplettende deelnemers. Hoe dan ook. Vermoedelijk zal de gele pyjama nog steeds lekker zitten voor Richard de Groot en de vraag wordt natuurlijk: Hoe stevig houdt hij het geel vast voor dinsdag?

14-7-2019 - 19:30 uur
Ook quizmasters hebben wel eens een feestje. Een voorspelling vragen in licht beschonken toestand gaat nog net, maar een liveblog bijhouden leek minder verstandig. Inmiddels zijn de alcoholische kruitdampen weer opgetrokken en kunnen we weer. Vandaag werd Sagan een paar keer als winnaar voorspeld. De flamboyante Slowaak werd allerlaatste. Ook Terpstra werd getipt als beste Nederlander van vandaag. Weer mis, hij finishte op 166. Kom op dames en heren, wie was er nu dronken? Jullie of de quizmaster? Het antwoord zal best beiden kunnen zijn :-). Toch werden er wat punten gescoord, want Mollema werd als beste Nederlander door meerderen getipt. De gele trui gaat de rustdag voor morgen in met een mooie voorsprong van 4 punten. Parijs in nog ver, maar zijn gele pyjama zal ongetwijfeld lekker zitten de komende dagen.

13-7-2019 - 12:15
Niet voor het eerst in de historie zal een voorspelling gedaan onder invloed van niet verboden verdovende middelen. De gele trui kwam er voor vandaag netjes voor uit. De renners zijn vertrokken en de vraag is: Voorspelt Richard de Groot na vandaag nog steeds in het geel? Zo ja, dan zou het zomaar kunnen dat onder invloed voorspellen een gouden tip is. Benieuwd wat dat voor gevolgen heeft in het dagelijks leven van de deelnemers.

12-7-2019 - 20:35
Viviani stelde dan wat teleur, Groenewegen deed dat niet. Dat leverde veel voorspellers punten op, maar niet voor de gele trui Patrick van Riel. En die mag hem dan ook inleveren. Opnieuw aan Richard de Groot. Achter hem slijpen de andere klassementsvoorspellers de messen. Want Patrick, Hendrik en Robert popelen om het geel (weer) over te nemen. En laatstgenoemde zal toch best een derde dagzege op rij zien zitten. Wat verder opviel? Het zou een lange etappe worden, maar het werd nog langer dan elke voorspeller had kunnen bedenken. Zelfs Jack Kombrink kwam niet in de buurt, al kwam hij wel het dichtst erbij. Leverde hem een puntje op.

12-7-2019 - 12:36 
In de langste etappe deze Tour zijn de renners onderweg en minimaal even belangrijk: De voorspellingen gedaan. Naast een eerste voorspelling ooit voor Dennis Osch (ShoutOut Jack Kombrink) moeten met name Dylan (Groenewegen welteverstaan) en Viviani de meestervoorspellers aan punten gaan helpen. Zorgen Groenewegen en Viviani voor een puntenregen in de Tourpoule vandaag? 

11-7-2019 - 19:46
'We vergeten Mollema', werd er keihard geroepen in de Tourpoule. Dat klopte als een bus. Maar niet deze vergeten renner ging er met de zege vandoor, het werd Teuns. Een zekere Ciccone pakte zelfs het geel. Het antwoord op de vraag 'wie wint de etappe' en de vraag 'Wie pakt het geel' werd door niemand goed beantwoord. We kunnen het niemand kwalijk nemen. Wat wel knap is. Liefst drie deelnemers voorspelden een vijfde plek voor Pinot (de benaderingsvraag). Punten waren er voor Silvia Buijze, Rens van Dodewaard en Robert IJntema. Laatstgenoemde is dagwinnaar (hij zat van de drie gelukkigen met zijn etapewinnaar het dichtst bij de eerste plek). Mooi detail: Robert dankte zijn punt aan het spreiden van zijn kansen: Hij voorspelde vandaag Pinot zowel op de vijfde als de eerste plek. Ook leuk: Rens is de rode lantaarn kwijt en draagt deze over aan Gerard van der Ziel. 

11-7-2019 - 14:10 uur
Gaat vandaag het Tourpouleklassement op de kop? We gaan er snel genoeg achter komen, want de eerste serieuze klimrit beloofd vuurwerk. We zijn benieuwd. Overigens: De quizmaster doet zelf niet mee omdat het belangenverstrengeling wil voorkomen. 

10-7-2019 - 21:40
Er is ook na etappe 5 veel dynamiek in de Tourpoule. Ook door de nieuwe opzet, waarin er altijd minimaal 1 punt gescoord wordt. Ook vandaag was het blijkbaar niet al te ingewikkeld om de goede voorspellingen te doen. Desondanks waren er genoeg durfals die vol voor Allaphillipe gingen. Logisch, ze hadden de concurrentie daarmee een flinke slag kunnen toebrengen, maar Allaphilippe stelde teleur. Dagwinnaar Stefan pakte vandaag bijna een zespunter, maar moest het punt voor de benaderingsvraag aan Maurice Kok laten. Die nestelt zich inmiddels in de top-3. Patrick van Riel blijft in het geel, maar de achtervolging is niet ver weg.

9-7-2019 - 17:45
Groenewegen bleek voor velen de valkuil en heeft velen punten gekost. Italie bleek te makkelijk te raden, al had er geen Australier of Nederlander extra bij moeten zitten. Veel punten vandaag. Vooral voor Maurice Kok, die zich net onder de top 3 nestelt. Richard de Groot haalt een keurige zespunter, maar krijgt Patrick van Riel nog niet uit het geel.

9-7-2019 - 12:15 uur
We kunnen van start in de 4e etappe. Alle voorspellingen zijn binnen. Veel vertrouwen is er in Groenewegen. Die kan vandaag zomaar vier punten opleveren. Of is dat een valkuil voor velen? Volgens de specialisten gaat Italie met de meeste renners in de top-10 komen. Levert dit voor velen 2 punten op of stellen ze vandaag een hoop mensen teleur. We gaan er weer voor zitten!

8-7-2019 - 18:00 uur
Patrick van Riel blijft in het geel. Na zijn zespunter van gisteren nu een knappe driepunter. Arjan Hoeksma doet goede zaken met zijn vijfpunter en dagzege. Morgen verder met de show!

8-7-2019 - 12:10 uur
Met Patrick van Riel als nieuwe gele trui en Rens van Dodewaard als nieuwe deelnemer gaan we weer los. Het is gezellig in de Tourpoule, waar de slechte GIF-jes weer als vanouds heen en weer worden gestuurd. We gaan het weer zien vandaag: Wie heeft na vandaag het geel in de Tour de France? En vooral: Wie heeft hem in de Tourpoule?

7-7-2019 - 17:00 uur
We worden verwend als Nederlanders. Nog een dag in het geel als Jumbo Visma de ploegentijdrit wint. Dit werd door zes deelnemers voorspeld. Knap! De dagzege is echter voor Patrick van Riel. Hij scoort een zespunter en is de nieuwe drager van het 'de gele pyjama'. Kunnen we nu lekker even voetbal kijken. Hup dames!7-

7-2019 - 14:35
Met Richard de Groot in het geel zijn we begonnen aan de tweede dag van de Tourpoule. Er is wat consternatie bij de quizmaster over de tijdnotatie. Maar dat lag vooral aan de quizmaster. Verder schijnt men het ouderwetse wie o wie op 1,2 en 3 te missen. Vernieuwing is soms wennen. Of het een goede keus is geweest beslissen we na deze editie. Fijne rit voor nu!

6-7-2019 - 19:54
Wat een openingsrit. Vooral voor ons Nederlanders dan. Mike Teunissen wint voor onder meer Sagan en pakt daarmee het eerste Nederlandse geel sinds 1989. Een verrassing voor velen. Niemand voorspelde dit. Ook de bolletjestrui, Greg van Avermaet, bleek bij geen van de deelnemers bovenaan het lijstje te staan. Gelukkig kent de Tourpoule anno 2019 een onderdeel dat gegarandeerd punten oplevert. Richard de Groot verovert het eerste punt van deze tourpoule. Vijf nationaliteiten in de top-10 vandaag. Precies wat Richard, die vervolgens trots de virtuele complimenten van zijn moeder in ontvangst nam, voorspelde.

6-7-2019 - 14:09
We zijn begonnen met de zevende editie van de Tourpoule! Alle grote jongens zijn er weer bij. De eenkoppige organisatie toonde zich mild toen Stefan zich nog iets te laat inschreef. Dit zal andere dagen niet meer getolereerd worden. Inmiddels weten we al één ding zeker. De vraag 'wie heeft na de eerste etappe de bolletjestrui?' is door niemand goed beantwoord.
Geen opmerkingen: