vrijdag 5 juli 2019

Pak uw Tourbijbel er maar weer bij!

Veel van u weten het misschien niet meer, maar er bestaat een tijd dat er gekoerst werd en dat de Tourpooltjes er een beetje 'bij gedaan werden'. Die tijd is geweest. Tourpools als Hendrie Schrijft Tourpoule (ik weet pas sinds een paar dagen dat Tourpoule fout geschreven is) zijn booming. Het koersen is er tegenwoordig omdat er volop gespeeld wordt in tourpooltjes.Sietse Stenekes, winnaar van 2018
Sietse Stenekes, winnaar van de editie van 2018

Waar men vroeger graag bij de Tourkaravaan achter de grote namen aan. Die rollen zijn opgedraaid. De Tourkaravaan valt stil als grote namen uit de Hendrie Writes Tourpoule zich melden. Froome met open mond als 'Gouden Pik' Bennie Kiers binnenwandelt. Een volledig Skyteam dat weigert te vertrekken als titelverdediger Sietse Stenekes even een kijkje komt nemen. Het kan allemaal tegenwoordig.

Oké. Genoeg geluld. Ik heb uw aandacht nu waarschijnlijk wel. We gaan weer beginnen. Tourpoule it is. Drie weken lang.

Nog even wat droge cijfers om in de stemming te komen. De Tourpoule wordt voor de zevende keer gespeeld. Eerdere winnaars zijn Arjan Hoeksma (2013), Floris de Jonge (2014), Patrick van Riel (2015), Bennie Kiers (2016), Robert IJntema (2017) en Sietse Stenekes (2018). Deze zijn allemaal te vinden in de Hendrie Schrijft Hall of Fame. Sietse is inmiddels booming in de Tourpoule want vorig jaar schreef hij geschiedenis als eerste winnaar die na een gelijk puntenaantal (met Roelof Koopman) de titel op dagzeges binnen wist te halen. Daarnaast is hij ook de leider in het alltime klassement met 68 punten (Vijf punten voorsprong op nummer 2 Floris de Jonge). Het ene jaar iets meer dan het andere jaar worden er zelfs damesklassementen of ploegenklassementen bijgehouden. Daarnaast worden er jaarlijks vele broedertwisten en relaties voorzien van een extra dimensie dankzij de Tourpoule.

We kunnnen bijna los dus, maar niet voordat ik u gezegd heb dat de vraagstelling dit jaar iets anders zou zijn. Toen de Tourpoule zeven jaar geleden begon waren veel deelnemers slechts matig op de hoogte van wielrennen. Tegenwoordig zijn ze koerskundig onderlegd en kunnen ze zo in elke Tour de Jour en Avondetappe aanschuiven. De tijd dat ik u slechts naar een winnaar of een top-3 kon vragen is voorbij. Dagelijks krijgt u dus de volgende vragen voorgeschoteld:

1. Wie wint de etappe? (goed voor drie punten)
2. Een vraag waar maar één goed antwoord op is (Bijv. wie heeft na vandaag de bolletjestrui? Goed voor 2 punten voor iedereen met een goed antwoord)
3. Een benaderingsvraag (bijv. op welke plek eindigt de hoogste Nederlander vandaag, goed voor 1 punt voor degene(n) die het dichtst bij het goede antwoord zitten)


Zoals u weet zijn deze vragen te vinden op Facebook en kunt u de tussenstand dagelijks bijgewerkt vinden op dit medium. 

Pak uw Tourbijbel er maar bij. We kunnen!

All Time Score Tourpoule


Geen opmerkingen: