vrijdag 11 juni 2021

Maurice Kok winnaar EK-Koortsquiz editie 2021

Maurice Kok winnaar EK-Koortsquiz 2021

Hij mag er dan prat op gaan dat zijn specialisme niet bij Oranje en internationale eindronden ligt, maar na zijn succesvolle campagne tijdens de WK-Koortsquiz van 2014 trekt Maurice Kok ook de overwinning van de EK-Koortsquiz van 2021 naar zich toe.

Helemaal gelogen was zijn gebrek aan specialiteit op het gebied van eindronden niet, want dat er een Panenka linkje tussen Edwin van der Sar en Fransesco Totti lag was hem even ontschoten. Wel lukte het om een aantal vragen fenomenaal snel te beantwoorden, al dan niet gokkend. De waarheid gebied ook nog te zeggen dat de veel geprezen wedstrijdleiding ook nog een aantal beslissingen nam die niet in zijn voordeel uitpakten en erg inconsequent was met betrekking tot de plaatsingstijden van de vragen.

Na lang aan kop gestaan te hebben lukte het Stefan Meijerink nog om langzij te komen op de laatste dag. Een zinderende shootout had moeten volgen, maar het werd enigszins een anticlimax. Stefan Meijerink leek de druk niet aan te kunnen en schoof Maurice Kok twee punten in de schoot, waardoor hijzelf nog maar één goed antwoord hoefde te geven. Het bezorgt hem eeuwige roem in de Hall of Fame.

Iedereen bedankt voor weer een leuke EK-Koortsquiz, alle artikelen en de stand zijn hier nog eens terug te lezen. Speciale dank voor de inspiratiebronnen VI (rubriek Anno), Sportzeloot en de NK-Voetbalquizpodcast (luister snel de speciale EK-editie met Ruud Gullit)

Geniet van het EK!

Geen opmerkingen: