maandag 12 juli 2021

Bennie Kiers wint EK-Voorspelpoule 2021

Bennie Kiers winnaar EK-Voorspelpoule

Liefst 18 deelnemers begonnen aan de Hendrie Schrijft EK-voorspelpoule. Na de finale van het EK voetbal vanavond is er nog ééntje over. Bennie Kiers bleek de beste voorspeller te zijn. Richard de Groot bleef, net als drie jaar geleden bij het WK, met het zilver achter.

Na een gemiddelde start met 22 punten wist Bennie relatief makkelijk de avontuurlijk voorspellende Arno Hoogeveen af te schudden. Daarna volgde een driestrijd, waarin hij Jan van Blanken en Richard de Vries de baas was. Het huzarenstukje zat hem in het uitschakelen van Arjan Hoeksma, die met de beste papieren de groepsfase uitkwam. Ternauwernood bereikte Bennie toch de finale die hij vanavond van Richard de Groot wist te winnen.

Het grote verschil zat hete hem in het juist voorspellen van de uitslag na 90 minuten (1-1). Na het heen en weer punten verdelen aan de hand van benaderingsvragen kon alleen een laatste balcontact van Raheem Sterling Richard nog redden. Het laatste balcontact werd echter voor Donnarumma, waarna Italië en Bennie de champagne konden ontkurken.

In een korte reactie liet Bennie een gebalde vuist zien en feliciteerde hij Richard met de toevoeging dat het spannend tot het eind was. Bennie verdient na zijn zege in de Tourpoule van 2017 een nieuwe plek in de Hall of Fame.

Heel erg bedankt voor het volgen en meedoen van deze voorspelpoule en veel sterkte met het zwarte gat :-) 


Geen opmerkingen: