zondag 16 mei 2021

Nog 25 dagen... EK-Koortsquiz

 In 2016 en 2018 kon het bloedende Oranjehart geen EK of WK-Koortsquizzen aan, maar we zijn er weer bij dit jaar. En dus gaan we er weer aan beginnen. Vanmiddag rond 16:15 uur fluiten de scheidsrechters in de Eredivisie het eredivisieseizoen 2020-2021 de historie in. Een dag of 25 later begint het EK.

Een mooi moment om te beginnen met de EK-Koortsquiz. En ik zal u vertellen dat de quizmaster er in ieder geval zin in heeft. Vanaf 17 mei zal er elke dag een vraag op mijn Facebookpagina verschijnen (de tijdstippen zullen wellicht wat wisselen, maar ik probeer ze aan te kondingen) met als thema het Europees Kampioenschap Voetbal.

Binnen het thema Europees Kampioenschap zullen de onderwerpen zijn de onderwerpen bijzonder wisselend. Nutteloze voetbalfeitjes zullen afgewisseld worden met historische vaderlandse voetbalmomenten en internationale iconen zullen kriskras bewegen tussen legendarische voetbalwedstrijden. Het kan niet anders of u krijgt zin in het EK, mocht u het nog niet hebben.

Wat betreft de moeilijkheidsgraad was het even zoeken. Ik weet dat er deelnemers zijn die de opstelling van Nederland in het allereerste EK-duel ooit nog weten, terwijl er ook mensen zijn die het leuk vinden om mee te doen, terwijl ze niet meer weten of Nederland nu in '88 of '96 het EK won. Los van de leeftijdsverschillen die daarbij spelen. Met iedereen heb ik geprobeerd rekening te houden. Sommigen vragen zijn in twee tellen te Googlen, bij andere zou dit wat moeilijker moeten zijn.

Natuurlijk heeft een goede quizvraag context en een quizvraag zonder een goed verhaal is geen goede quizvraag. Na elke quizvraag zal op dit medium dan ook een met zorg samengesteld artikel verschijnen waarin het antwoord verklaard wordt. Onthou verder dat de EK-Koortsquiz vooral bedoeld is als leuk opwarmertje en wees vooral niet fanatiek, maar verheug je vooral op het EK.

Voor zolang het leuk gevonden wordt (en geef vooral aan als de lol eraf is) is vandaag de laatste rustige dag tot de herfst en begint morgen de sportzomer. Na de EK-Koortsquiz hoop ik namelijk naadloos over te gaan op de EK-Poule, gevolgd en overlapt door de (overigens niet ter discussie staande) Tourpoule en als we nog kunnen een TokyoPoule. Voor elke winnaar wordt er een passend en bescheiden prijsje verzonnen en uiteraard wacht er eeuwige roem in de Hall of Fame

Maar voor nu: Pak Google, uw favorieten EK-naslagwerk of gewoon het blote hoofd er maar bij. Handen aan de knop. Morgen gaan we starten.

P.S.: Check hier de EK-Koortsquiz Pagina

Agenda Hendrie Schrijft quizzen

Geen opmerkingen: