zondag 4 november 2018

VI #308

Zoals elke week plofte ook afgelopen woensdag de Voetbal International weer op de deurmat. Het is weer november en dan komt de onvermijdelijke rekening mee. Een rekening die ik jaarlijks zonder morren betaalde, maar steeds vaker twijfel ik.


Voetbal International

Vanaf het moment dat ik kan lezen, een mijlpaal die zo ongeveer samenviel met het leuk vinden van voetbal, lees ik denk ik ook zo ongeveer de VI. U weet hoe dat eerst werkt. De VI ging van mijn oom naar mijn opa en kwam dan met de nodige vertraging bij mij. Eerst heb je dat niet zo door, maar op den duur natuurlijk wel.

Er kwam dus een moment dat ik zelf abonnee wilde worden. En na een abonnement op de Disneyland, Bo-Bo, Telekids Now en Zo Zit Dat was de Voetbal International aan de beurt. Een gouden greep. De Voetbal International ging altijd overal mee naar toe en ik lieg niet als ik zeg dat ik hem wekelijks van A tot Z en ook op volgorde om er zeker van te zijn niks te missen heb gelezen.

De laatste jaren vind ik het echter minder worden. Kunnen ze niet altijd wat aan doen. Toen ik in 2000 de eerste VI van mijn abonnement ontving was Teletekst het enige continue medium waarmee je voetbalnieuws tot je kon nemen. Internet was een stuk ingewikkelder en nog duur. Tegenwoordig is Voetbal International er niet meer voor het voetbalnieuws. 

Maar dan nog. Zijn de items minder interessant? Of kijk ik anders tegen het voetbal aan omdat je (brrrr) 'ouder' wordt? Of is de kwaliteit gewoon echt minder geworden? Waar ik in elk geval moeite mee heb is het grote aantal fouten die er wekelijks te vinden zijn. Zelfs als je niet fanatiek zoekt. Spel,- en grammaticafouten kan ik meeleven (dit blog staat er vol van, al gaan daar geen gerenommeerde journalisten achter schuil en betaalt u er niet jaarlijks een aanzienlijk bedrag voor), maar voetbalinhoudelijke fouten kan ik van 'het beste voetbalblad van Nederland' niet accepteren.

De Staantribune, Panenka, Santos en zelfs het wat breder getrokken sportblad Helden zijn tegenwoordig bladen waar ik enthousiast van wordt. VI moet zijn plekje blijkbaar weer heroveren.

Maar toch zal ik betalen en mijn abonnement een jaartje verlengen. Het is tenslotte zo dat mijn vrouw aan de ene kant naast mij slaapt en de VI aan de andere kant ligt 's nachts. Erger nog, met gevoel voor dramatiek zeg ik vaak dat mijn relatie met VI toch echt veel langer teruggaat als de relatie met vrouwlief.  

Geen opmerkingen: