donderdag 15 november 2018

5 manieren om snel rijk te worden #319

5 manieren om snel rijk te worden

Lijstjes doen het doorgaans goed in blogjes. Dat is een bekend gegeven. Websites als alletop10lijstjes en Upcoming die leven ervan. Op dit blog zijn lijstjes ook niet geheel onbekend en inderdaad ook goed bezocht en ook vaak gevonden via de zoekmachines. In de MeerbezoekWeek mag het thema lijstje echter niet ontbreken. 

En toegegeven. Hij is te makkelijk. Hij is te flauw. Eigenlijk is het niet eens grappig. Maar goed. Dit lijstje gaat over vijf manieren om snel rijk te worden. Nee, ik ben geen ervaringsspecialist.

1. Zorg dat er veel geld binnenkomt
Basisregel 1 natuurlijk. Als je van iets veel wilt hebben, dan moet je zorgen dat je daarvan veel naar je toetrekt. Dat is met geld niet anders. Schep het naar binnen en... hanteer nummer 2 uit deze lijst. Daarna ben je een heel eind.

2. Geef zo min mogelijk geld uit
Dat klinkt makkelijk, maar schijnt toch behoorlijk moeilijk te zijn. Maar het is toch echt de waarheid als een koe. Als je van iets veel wilt hebben dan moet je er weinig van weggeven. Dat is met geld niet helemaal mogelijk, maar wil je rijk worden dan zou ik er in elk geval niet mee smijten.

3. Trouw een rijke partner
Een snelle en veel gebruikte route naar het maken van snel geld. Het voordeel is dat bij de juiste afspraken de helft al snel van jou is. Het nadeel is dat er altijd nog iemand is die mee beslist over het geld. Er is een manier om al dat geld dan toch jouw kant op te laten stromen, maar je moet natuurlijk ook niet te ver willen gaan.

4. Kies een goedbetaalde baan
Dus niet dat gemormel van 'Zolang mijn baas denkt dat ik goed betaald word, dan doe ik net of ik hard werk'. Gewoon een baan vinden waarbij het geld binnenstroomt. Niet meer en niet minder. Maar goedbetaalde banen zijn hard werken en wanneer moet je het geld dan uitgeven? Zie regel 2. 

5. Koop een winnend staatslot
Dat is misschien wat moeilijker te realiseren, maar ik geloof dat we allemaal wel ervan overtuigd zijn dat het enorm helpt dat áls je een staatslot koopt je het beste direct voor het winnende kan gaan. Lukt de meeste mensen niet. Als jouw het wel lukt heb je regel 1 voltooid, kun je regel 3 en 4 overslaan én hoef je alleen nog maar regel twee op een tegeltje aan de muur te hangen.

Geen dank!

Geen opmerkingen: