vrijdag 19 oktober 2018

De Bagel Emoji #292

Bagel Emoji voor en na

Niemand kan er tegenwoordig meer makkelijk onderuit. Wie communiceert gebruikt Whatsapp, wie Whatsapp gebruikt gebruikt ook emoji's.

Een aap met handen voor ons ogen als we ons schamen, een duimpje omhoog als iemand zegt dat hij geslaagd is voor zijn veterstrikdiploma, een middelvinger als we iemand vervelend vinden enzovoort enzovoort. Veel makkelijker dan al die grote lappen met tekst. De uitvinder van het geschreven woord moet zich inmiddels behoorlijk overbodig voelen.

En het feit dat de emoji een steeds belangrijker fenomeen wordt blijkt uit het verhaal van de bagel. Dat kent u vast nog niet.

Er bestaat namelijk ook een emoji van een bagel. Een bagel is een broodje met een gat die ook nog belegd wordt. Niet te verwarren met een donut maar het heeft er wat van weg. Heeft u de bagel nog nooit gebruikt als emoji? Nou, gek zeg....

Echter werd er volop geprotesteerd tegen de emoji. Het bezwaar was namelijk dat de in het echt zo smakelijk uitziende bagel er als emoji (op de Iphone) uitziet als een voorverpakte bagel van de supermarkt. En dat pikken de bagelemojigebruikers natuurlijk niet. Een twitteraar kondigde zelfs een mars aan in New York tegen deze bagelmishandeling. 

Apple is inmiddels door de knieƫn en presenteerde afgelopen week een nieuwe emoji. Een heerlijk vers knapperend uitziende bagel en om het goed te maken heeft Apple er zelfs een laagje roomkaas opgesmeerd. Zo is er weer een onzinnig verhaal (of een knap staaltje marketing) de wereld uit.


Geen opmerkingen: