zondag 14 oktober 2018

14-0 #287

14-0

Pandje 2.0 is naast een kroeg in Zwolle ook de naam van ons zaalvoetbalteam. Eerste klasse woensdagcompetitie. Het is natuurlijk geen toeval dat deze namen gelijk zijn. Geen idee of de eigenaar nog een idee heeft dat wij met hun naam op de borst spelen.

Gezien de uitslagen van de laatste twee jaren is dat misschien maar beter ook. Vorig jaar verloren we op een haar na elk duel en aangezien we weigerden te degraderen lijkt er dit jaar eenzelfde scenario voor ons klaar te liggen.

Maar afgelopen woensdag was er een beetje licht in de duisternis. De tegenstander, waarvan ik de naam niet meer weer, had volgens de statistieken in twee duels liefst 59 tegentreffers om de oren gehad. Wij dachten aan een tikfoutje.

Het werd 14-0. Voor ons. Ongekend.

Natuurlijk waren we blij. Heel blij zelfs. Al is de waarheid dat ik van elke speler die bij de tegenstander speelde geen idee had wat ze met een bal moesten. Ik heb ze werkelijk waar geen bal naar de goede kleur zien spelen.

Een speler van het team dat na ons moest spelen en al klaar stond aan de zijlijn vertelde dat ze vorige week met 33-0 van deze tegenstander wonnen en ze inzetten op 50 treffers in het volgende duel. 

Zelf brachten we nog in dat het gevoel dat wij vandaag hadden normaliter het gevoel is wat onze tegenstanders normaal gesproken hebben. 

Maar wat zou het. 14-0! 14! Proost mannen! Kritisch zijn doen we later wel weer. 

Geen opmerkingen: