zondag 23 september 2018

Snel tijdrekken #266

Sam Lammers Snel Tijdrekken #266

Op bovenstaand plaatje staat de grootste ergernis van Sam Lammers, spits die door PSV uitgeleend is aan SC Heerenveen, vermeld. Hij heeft er een hekel aan als spelers 'snel tijdrekken'.

Natuurlijk vond ik het even grappig om dit te laten zien. Als tijdrekken snel zou kunnen was het een veel minder groot probleem in het voetbal. 

Volgens mij is tijdrekken overigens veel makkelijker uit te bannen dan dat het nu gebeurd. Effectieve speeltijd is een manier en ik denk dat het verbieden van wissels in de laatste vijf minuten ook een manier kan zijn. 

Voor blessuregevallen heb ik eigenlijk geen goede oplossing, wel voor het vasthouden van de bal in de cornerhoek. U weet wel. Een speler van de ploeg die belang heeft bij tijdrekken schermt de bal af bij de cornervlag en er ontstaat steeds een corner of een ingooi. Dodelijk saai en zenuwslopend. Behalve als je aanhanger bent van de club die voorstaat. Eerlijk is eerlijk.

Maar stel dat je een vak van bijvoorbeeld drie bij drie meter maakt in de binnenkant van de hoek waarin de bal niet stil mag liggen. De bal valt dan veel minder makkelijk af te schermen en is veel makkelijker te onderscheppen door de verdedigende partij omdat hij niet gelijk over de zij of achterlijn rolt. Als de aanvallende speler bal toch stilligt in dit vak van drie bij drie dan staat hier als straf een corner op. Aan de andere kant uiteraard.

Ingewikkeld hè? Weet je wat. We doen toch het idee van Sam Lammers. We gaan gewoon allemaal snel tijdrekken.

Geen opmerkingen: