zaterdag 15 september 2018

Loopbaan #258

Loopbaan
Iemand vroeg laatst of ik tevreden was over mijn loopbaan. Dat vraag je jezelf eigenlijk niet zo vaak af kwam ik toen achter. 
\
Het antwoord is eigenlijk ja. Natuurlijk had er op school wat meer in gezeten. Maar deze puber had nu eenmaal wat ruimte nodig om te voetballen, lol te trappen en op den duur stiekem bier te drinken. En toen ik aan boord (voor de niet-weters: op een binnenvaartschip) ging werken was dat ook verstandig. Ik mag er dan niet zijn blijven hangen, maar ik weet zeker dat ik het altijd had willen proberen. En de bagage van boord neem ik nu mee als 'bevrachter' in de binnenvaart (kan u ook worden, klik maar hier). Een beroep dat ik nu naar tevredenheid uitoefen.

Natuurlijk, ik mijmer wel eens over werken in een boekwinkel. Of om biersommelier te worden en een eigen speciaalbierwinkel te beginnen (lijkt mij overigens niet gezond voor mij, maar oké). '

En natuurlijk schrijver worden. Dat wilde ik vroeger. Of journalist. Bij voorkeur in de sport. Maar schrijven is een hobby en als je gaat schrijven als beroep wordt het op den duur ook gewoon werk. En daarmee een stuk minder leuk. Ben je opeens verplicht om 365 dagen lang een stuk te schrijven. Ha!

Dus. Ik ben tevreden met mijn loopbaan. Prima zo!

Geen opmerkingen: